Marţi,
22.09.2020
Innorat
Acum
13°C

Legea carantinei, atacată din nou de Avocatul Poporului. ”Un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”

07 August 2020 19:57

Legea carantinei, atacată din nou de Avocatul Poporului. ”Un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Avocatul Poporului a atacat din nou legea carantinei și izolării, după ce CCR a declarat varianta anterioară neconstituțională iar Parlamentul a votat noul cadru legislativ. „După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare, sau de carantinare a pacienților diagnosticați ca fiind pozitivi, mii de cetățeni diagnosticați pozitiv, pe lângă asta nu am avut posibilitatea să luăm nicio măsură pentru a putea izola persoanele de contact ale fiecărei persoane diagnosticate pozitiv, după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice, a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege care a fost adoptată și de Parlament în urma deciziei CCR, tot la sesizarea Avocatului Poporului. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care personal eu nu o înțeleg iar pesistența asta de a ataca legi fundamentale care permit Guvernului și autorităților sanitare să se lupte împotriva epidemiei, să protejeze sănătatea și viața oamenilor, mie îmi pare deja un atac împotiva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat șeful Executivului, citat de Digi24.ro..

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională, la începutul lunii iunie, articolele din legea privind starea de alertă prin care se stabilesc contravențiile și amenzile pentru încălcarea legii. De asemenea, Avocatul Poporului a contestat și articolul prin care Parlamentul aprobă starea de alertă instituită prin hotărâre de guvern.

CCR a stabilit că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii au stabilit că instituirea, prin ordin al ministrului Sănătății, a carantinei pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate este neconstituțională.

Vizualizari: 855

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Dan2 Cp

Acum 1 lună

nu te cred orban ur,mai vrei un coniac sau o votca?
Raspunde

O Constatare

Acum 1 lună

Avocatul poporului?Eu cred ca mai bine s-ar numi Avocatul Diavolului!Pentru ca aceasta institutie apara interesele infractorilor,minte,dezinformeaza si instiga la nesupunere,adica exact ceea ce face gruparea care a numit-o(ALDE)!Lucreaza in tandem cu alta grupare infractionala(CCR) fiind o oficina a politicienilor iresponsabili din opozitie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus