Vineri,
25.09.2020
Innorat
Acum
22°C

23 de angajați Euroconf, depistați pozitiv cu SARS CoV-2. ”Totul a pornit de la două cazuri, iar oamenii au continuat să vină la muncă”

08 August 2020 14:53

23 de angajați Euroconf, depistați pozitiv cu SARS CoV-2. ”Totul a pornit de la două cazuri, iar oamenii au continuat să vină la muncă”

Luni erau două cazuri de infecții cu SARS CoV-2 la Euroconf, susțin angajații, iar până la sfârșitul sătpămânii, cifra a ajuns la 23. Oamenii dau vina pe conducere, care, spun ei, nu a luat măsuri pentru oprirea infecției în rândul angajaților. ”La Euroconf Sibiu se știa de luni că sunt două cazuri confirmate de Covoid și conducerea le-a spus oamenilor să stea liniștiți, fără să ia nicio măsură. Au luat măsuri marți, când câteva femei au spus că nu este normal să mai muncească și ar trebui să facă ceva. Răspunsul lor a fost să se duca acasă și să se testeze singuri, dar și-au dat seama că nu este în regulă și au chemat de la spital să se facă teste, dar oamenii au venit în continuare la lucru și astăzi le-au dat rezultatele. Sunt peste 20 de persoane infectate, într-o singură secție. Întreb și eu, este normal dacă ai avut luni cazuri confirmate, să aduci oamenii să lucreze? Nu s-au gândit că fiecare are familie?”, spune o sibiancă.

Prefectura Sibiu a anunțat astăzi că la societate a început o anchetă epidemiologică. ”Vă informăm că la o întreprindere de confecții din municipiul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării  cu noul Sars-Cov-2, din primele informații, un număr de 23 de persoane.

În urma acestui fapt Direcția de Sănătate Publică Sibiu a demarat anchete epidemiologice”, se arată în informare.

Conducerea societății nu a putut fi contactată pentru a exprima un punct de vedere.

Ce trebuie să facă angajatorii în cazul în care apar infecții de SARS CoV-2 în rândul angajaților

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a publicat la mijlocul lunii iunie Ordinul privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS CoV-2 la locul de muncă, pe perioada stării de alertă şi Ghidul pentru revenirea la muncă în condiţii de siguranţă pentru angajaţi şi pentru angajatori.

Conform acestuia, în cazul în care un angajat este suspect/confirmat cu infectare cu coronavirusul SARS CoV-2, se impun o serie de măsuri speciale. Astfel, angajaţii cu simptome respiratorii (tuse, strănut, rinoree, etc.) şi/sau febră mai mare de 37,3 grade şi/sau stare general alterată, apărute în timpul programului de lucru, vor fi imediat izolaţi de restul colegilor şi trimişi la domiciliu sau la unităţi sanitare, în funcţie de starea persoanei. În marea majoritate a cazurilor nu este necesară închiderea birourilor/clădirii, se spune în ordin. Dacă intervalul de timp în care angajatul/persoana suspectă/confirmată s-a aflat în incintă este mai scurt de 7 zile se închid toate încăperile în care acesta a petrecut timp îndelungat (peste 20 minute), iar înainte de încheierea programului se va asigura aerisirea mecanică a încăperii (deschiderea geamurilor). „Pentru a limita expunerea personalului care efectuează curăţenie la particulele respiratorii, se amână efectuarea curăţeniei şi a dezinfecţiei timp de 24 ore. În situaţia în care respectarea acestui interval nu este posibilă, efectuarea curăţeniei se va amâna cât mai mult.

Dacă au trecut mai mult de 7 zile de când angajatul/persoana suspectă/confirmată s-a aflat în incintă nu este nevoie de curăţenie/dezinfecţie suplimentară şi se menţin măsurile de curăţenie şi dezinfecţie de rutină. Se informează persoanele cu care angajatul/persoana suspectă/confirmată a venit în contact prelungit (mai mult de 20 de minute, la o distanţă mai mică de 1,5 metri şi fără mască) şi se impune izolarea la domiciliu a acestora pentru 14 zile, cu monitorizarea, de către aceste persoane, a semnelor şi a simptomelor de infecţie respiratorie”, se menţionează în document.

Vizualizari: 8088

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Oigo Kukuruku

Acum 1 lună

deci din ce scrie ca trebuie facut, euroconf este acoperita, daca ceilalti 20 nu au avut simptome...poate oamenii nu au purtat masca sau au socializat in afara serviciului. dar eu stiu firme care au facut mai mult decat ce le cere legea, au trimis oamenii acasa (din acelasi birou, sectie, departament)chiar si fara sa fi avut simptome, daca un coleg a fost infectat. asta e, sa speram ca de maine se revine la maxim 10-15 cazuri noi pe zi.
Raspunde

Nicu Lazarescu

Acum 1 lună

Aveau comenzi de onorat. Au chemat oamenii la lucru in temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Asa este, Dl Claudiu zis Director, a precizat oamenilor sa stea la distanta si fiecare la locurile lor, nu este nici un fel de problema si toate personale sa isi vada de lucru. Apoi, "stati linistite, spalat-va pe maine, totul este sub control". Stiau de cazuri pozitive de saptamana trecuta dar au preferat sa onoreze comenzile Euroconf plus cele personale.
Raspunde

Sclavul de la masina de cusut De la masina de cusut

Acum 1 lună

Daca la conducere sunt oameni cu studii dubioase si sefa de schimb are 10 clase e normal. Astia nu stiu si nici nu vor sa respecte legislatia. Se munceste 10 ore pe zi si sambete la temperaturi de 40 grade, in contextul in care pandemia infloreste. Conteaza doar profitul, angajatii pot sa crape ca nu intereseaza pe nimeni. Am sesizat ITM dar si aia dorm la loc racos pe banii nostri.
Raspunde

Sclavul De la masina de cusut

Acum 1 lună

De ce nu publicati mesajele? Vad ca nici al meu si nici cel postat de altcineva inaintea mea nu apar aici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus