Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Postare – protest despre cina de la Spitalul Județean. Răspunsul: ”Este la un regim de ulcer”

Postare – protest despre cina de la Spitalul Județean. Răspunsul: ”Este la un regim de ulcer”

Un sibian a postat o fotografie în care se pot vedea patru biscuiți și puțină brânză de vaci, spunând că e vorba de cina de vineri – seara, de la Spitalul Clinic Județean Sibiu. ”Ei... asta este cina la spitalul județean Sibiu! Sîntem tari frate!”, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook.

Conducerea spitalului a recunoscut fotografia, însă a precizat că este vorba de masa de dinainte de somn a unui bolnav de ciroză hepatică. ”Este important să se știe acest lucru, pacientul are un regim. Cina este diferită in funcție de regim, iar meniul prezentat este la un regim de ulcer”, spune managerul spitalului, dr. Liliana Coldea.

Un bolnav care suferă de ciroză hepatică este nevoit să adere la un regim cu numeroase restricții: fără alcool, fără conserve, conservanți, condimente, fără adaos suplimentar de sare, fără grăsimi solide, dulciuri în cantitate moderată, consumul de carne trebuie redus, fără alimente fierbinți sau foarte reci, fără băuturi carbo-gazoase și mese reduse cantitativ, servite la ore fixe.

Medicii recomandă, de asemenea, să se servească 4-6 mese pe zi, în cantitate mică, ultima să fie servită cu puțin timp înainte de culcare.

  

Tag-uri: cina , spital

Vizualizari: 8689

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus