Luni,
21.06.2021
Parțial Noros
Acum
16°C

Un bărbat a amenințat că se aruncă de pe sediul primăriei din Nocrich. L-a lăsat nevasta singur, cu nouă copii

Un bărbat a amenințat că se aruncă de pe sediul primăriei din Nocrich. L-a lăsat nevasta singur, cu nouă copii

Două echipaje de pompieri, un echipaj de salvare, jandarmi și polițiști au animat astăzi atmosfera de vacanță din Nocrich. Un bărbat din Țichindeal s-a urcat pe sediul primăriei din Nocrich și, așezat chiar lângă cuibul de berze, a amenințat că se aruncă. ”ISU Sibiu intervine de urgență cu două echipaje de pompieri militari și autospeciala de salvare și intervenție la înălțime în localitatea Nocrich unde un bărbat de aproximativ 45 de ani amenință că se aruncă de pe acoperișul primăriei. La fața locului se află și echipaj SAJ și echipa de negociatori IPJ”, a anunțat ISU Sibiu, începutul acțiunii de salvare a bărbatului disperat.

Povestea omului din Țichindeal e complicată și nicio autoritate a statului nu o poate rezolva: nevasta l-a părăsit pentru un bărbat, coleg de muncă la SOMA Sibiu. Bărbatul respectiv are și el acasă patru copii, iar femeia a lăsat în Țichindeal alți nouă. ” El așa e, îi place și șprițul, mai e și bolnav. El e muncitor de felul lui, dar cine știe ce a fost între ei, de a plecat și nevastă-sa. A plecat la serviciu și nu a mai venit. Femeia e în Sibiu, la SOMA, acolo lucrează, și s-a ”întălălăit” cu un coleg de-al ei, de serviciu, din câte am înțeles. Colegul ăsta are vreo patru copii la blocuri, la Roșia, ei au împreună vreo nouă copii în Țichindeal. Cel mai mic e de trei ani și sunt nouă copii. Întotdeauna l-am calmat, dar am fost în Sibiu și până am venit, cazul a luat amploare, că dacă eram în Nocrich nu se întâmpla circul ăsta”, povestește primarul din Nocrich, Ionel Vișa.

A fost coborât și de pe un stâlp de curent

Bărbatul care a amenințat că se aruncă de pe clădirea primăriei nu e la prima aventură de acest gen. În urmă cu câțiva ani a fost coborât chiar de către primar de pe un stâlp de electricitate. ”Am încercat să discut cu nevasta lui, nu mi-a răspuns. Am reușit să vorbesc doar cu cumnata lui. Ea mi-a răspuns și m-a rugat să-i trimit o poză pe WhatsApp, să vadă unde-i el, i-am trimis. Am încercat să mă duc, să stau de vorbă cu el, pentru că eu l-am mai coborât de pe un stâlp de curent acum vreo câțiva ani. A amenințat atunci că pune mâna pe sârme, că se curentează, că face și drege. Dar atunci l-am coborât. Când m-am dus acum să stau de vorbă cu el m-a împins unul dintre polițiști, că ce treabă am. Am zis că sunt primarul, vreau să vorbesc cu el. ”Ce primar domle, du-te de aici”, mi-a zis. Am zis faceți-vă treaba, oameni buni. Și am plecat. Sigur că-l coboram, i-am și zis, ”hai Ioane, coboară să stăm de vorbă ca bărbații”, așa l-am coborât și de pe stâlpul de curent acum vreo câțiva ani. ”Hai jos, să vorbim”. El a zis ”hai sus să vorbim”. I-am zis că nu mă urc, că am frică de înălțime, cad. ”Hai tu jos!”. A coborât până la streașină, că a fost sus lângă cuibul de berze. Acum discută cu el, negociază. Au venit pompierii cu scara, circ”, povestește primarul.

Între timp, negociatorii de la ISU au reușit să-l dea jos pe cetățeanul din Țichindeal de pe acoperișul primăriei. ”Bărbatul care amenință că se arunca de pe clădirea Primăriei a fost convins sa coboare. Echipajul SAJ l-a evaluat din punct de vedere medical si o sa fie transportat la Sibiu la Spitalul de Psihiatrie pentru evaluare psihiatric”, anunță ISU Sibiu.

Vizualizari: 5480

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus