Vineri,
25.09.2020
Innorat
Acum
23°C

Copaci mutați cu tot cu rădăcină, în Timișoara. Model pentru Sibiu?

09 August 2020 14:17

Copaci mutați cu tot cu rădăcină, în Timișoara. Model pentru Sibiu?

Săptămâna trecută, mai mulți arbori de la marginea unei șosele din Timișoara au fost transplantați câțiva metri în spatele drumului pentru a face loc constructorilor. Măsura a fost luată după ce șoseaua respectivă, Bulevardul Sudului, urmează să fie mărită de la două, la patru benzi. ”Cu multă atenție, muncitorii au săpat pe lângă trunchiul arborilor, pentru a face loc extragerii lor cu tot cu rădăcini, iar apoi, cu o macara de mari dimensiuni, s-a trecut la mutarea lor peste șosea, acolo unde au fost pregătite dinainte gropile în care au fost transplantați. În prima zi a operațiunii, din cauza vântului puternic, au fost transplantați doar 4 copaci. Însă acțiunea va continua și în zilele următoare, până ce vor fi mutați aproximativ 30 de arbori”, a scris Opinia Timișoarei.

O astfel de operațiune, însă, nu garantează în totalitate că arborii se vor acomoda în noua locație. ”Mutarea se face doar primăvara, sau toamna. Primăvara este anotimpul cel mai potrivit, pentru că atunci arborii intră din nou în vegetație. Trebuie să se aștepte până când pământul s-a dezghețat complet și trebuie să fim siguri că nu mai e niciun pericol de îngheț. Transplantarea se poate face și toamna, dar numai după ce frunzele încep să cadă”, susțin specialiștii.

Soluția din Timișoara a fost dată ca exemplu de un sibian, care a recomandat Primăriei să aibă în vedere și această metodă atunci când intenționează să reamenajeze spațiile verzi dintre blocuri.

Despre acest subiect s-a scris aici:

https://www.turnulsfatului.ro/2020/08/03/revolutia-verde-din-cartierul-strand-rdquo-au-scos-castanii-si-au-plantat-asfalt-rdquo-175389

și aici:

https://www.turnulsfatului.ro/2020/08/04/revolutia-verde-2-sibienii-din-piata-cluj-si-de-pe-strada-luptei-se-declara-nemultumiti-de-lucrarile-de-reabilitare-175405

Vizualizari: 2665

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ioan Atentu

Acum 1 lună

Sibieni, bombardati adresa de e-mail primar@sibiu.ro cu reclamații, sesizari și proteste!
Raspunde

Kokos 1

Acum 1 lună

Cum sa ia exemplu tanti fodor? La noi se face "reimprospatare si reconfigurare" , adica se taie copaci si gard viu de 20-30 ani si se planteaza in loc niste bete carora le va trebui iar vreo 20-30 ani ca sa creasca , asta in cazul in care nu vor fi rupti de baietii de cartier.
Raspunde

Samuel K

Acum 1 lună

Ceva creativ la Sibiu? Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha! Mu ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Uuuuuu hi hi hi hi hi hi hi hi. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus