Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Horaţiu Marin, candidat la Primăria Sibiu: „Educaţia necesită atenţia Primăriei”

Horaţiu Marin, candidat la Primăria Sibiu: „Educaţia necesită atenţia Primăriei”

comunicat de presă ALDE SIbiu

Un oraş european își clădește un fundament de viitor solid  prin investiții permanente și substanţiale în educaţie. Dincolo de neajunsurile sistemului naţional de educaţie la nivelul Municipiului Sibiu, Primăria şi Consiliul Local joacă un rol cheie în facilitarea accesului la educaţie. Mi-am propus ca în viitorul mandat investiţiile în educaţie să devină o prioritate în bugetul Primăriei Municipiului Sibiu. Trebuie să investim în creşe noi, grădiniţe şi extindere şi reabilitare şcoli. Avem încă prea multe clădiri învechite unde se învaţă, fără a se respecta normativele europene sau naţionale. Nu avem suficiente laboratoarea dotate în şcoli şi asta ţine de investiţia pe care Primăria o poate face. Sunt părinte şi văd toate lipsurile din sistemul educaţional sibian, de la locurile insuficiente în creşe şi grădiniţe la lipsa dotărilor în şcoli. În prezent avem încă foarte multe şcoli în oraş fără săli de sport adecvate. Majoritatea laboratoarelor de chimie, fizică, informatică,  geografie sau istorie nu au dotări moderne, adecvate trendului actual, ci sunt învechite şi uzate. 
Voi insista ca educaţia să devină o prioritate a bugetului local an de an, cu investiţii concrete.Totodată un pilon de baza al comunității il reprezinta învătâmantul superior, ca atare cooperarea Primariei cu mediul universitar sibian este esențială pentru  dezvoltarea, transferul de practici inovatoare și punerea în aplicare a inițiativelor comune de promovare a cooperării, a activităților de învățare reciprocă și a schimburilor de experiență la nivel instituțional. Doar conștientizând importanța educației  și angrenând eforturi dedicate în aceasta direcție prin sprijinirea atât a proiectelor încadrate pe Agenda Culturală sibiană cât și semnarea unor protocoale de colaborare în domenii de interes comune,  de la un campus integrat la sprijin pentru conferințe care sa aducă valoare adăugată și vizibilitate crescândă Cetății Sibiene. Doar aşa putem asigura un viitor pentru copiii oraşului Sibiului, centru educațional și cultural de referință.  
Educaţia necesită atenţia Primăriei!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1418

Comentarii

1 comentarii

Toma Toma

Acum 3 ani

Aveti sanse ca sa ajungeti primar al Sibiului la fel de mari cum as avea eu sanse sa ajung mitropolit in locul lui Laurentiu Streza!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus