Duminică,
20.09.2020
Innorat
Acum
23°C

Vor fi alegeri locale? Iohannis: Dacă epidemia nu se agravează, se pot organiza

12 August 2020 19:25

Vor fi alegeri locale? Iohannis: Dacă epidemia nu se agravează, se pot organiza

Președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi în cadrul conferinței de presă pe care a organizat-o la Palatul Cotroceni despre oportunitate organizării alegerilor locale în plină pandemie de coronavirus. ”Așa funcționează democrația, din când în când se țin alegeri. Nu s-au putut organiza în iunie cu măsuri de siguranță suficiente. Parlamentul a decis să aibă loc pe 27. Nu am stabilit nici eu, nici Guvernul. După părerea mea, dacă epidemia nu se agravează față de situația de acum și se iau măsuri stricte se pot organiza alegeri. Care e momentul critic când nu se pot organiza alegeri trebuie să ne spună Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat Iohannis.

Tunurile pe PSD

Moțiunea de cenzură ce va fi depusă de PSD în 17 august, cu o lună înaintea datei alegerilor locale, e văzută de președinte ca o manevră politică. ”Să vedem, mai întâi, moțiunea. Părerea mea este că ea este neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom știi când se votează. Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD, doar ca să arate că are foarte mulți parlamentari. Asta știm și noi. Din păcate, PSD are, încă, foarte mulți parlamentari. Din Dar, PSD, nu vine cu nicio soluție. Încearcă să dărâme Guvernul și să prindă câteva voturi pentru alegeri. Nu au nicio soluție și nicio abordare serioasă. Sunt ahtiați după putere și știm că suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. Dacă vor să depună moțiune pentru așa ceva, pentru România nu este bine.”, a spusKlaus Iohannis.

”Pentru ce să depui moțiune? Doar așa că te opui bunului mers lucrurilor publice? Probabil că vrea să demonstreze că vrea să se opună unui guvern care organizează alegerile. Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea”, președintele României, Klaus Iohannis.

Vizualizari: 813

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Oigo Kukuruku

Acum 1 lună

daca d-na fodor scade in sondaje, nu se pot organiza. daca creste, se pot organiza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus