Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Film și pop-rock: Budrala și Ordean, propuși”Cetățeni de onoare ai județului Sibiu”

Film și pop-rock: Budrala și Ordean, propuși”Cetățeni de onoare ai județului Sibiu”

Cel care a înființat Astra Film Festival, Dumitru Budrala, și Adrian Toma Ordean, cel care a trecut de la Compact B la înființarea unor formații precum A.S.I.A., sunt propuși pentru a primi, fiecare, titlul de Cetățean de onoare al județului Sibiu.

”Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Christine Manta – Klemens, solicită acordarea titlului de «Cetățean de onoare al Județului Sibiu» domnului Dumitru Budrala, pentru bogata activitate desfășurată în domeniul artei, ca regizor, director de imagine, autor de fotografie documentară și director-fondator al festivalului internațional de cinema de non-ficțiune de la Sibiu, Astra Film Festival, pe care l-a înființat în 1993”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor județeni în ședința programată în după-amiaza zilei de joi.

Doctor în antropologie vizuală al Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Dumitru Budrala (foto principală) a realizat și o serie întreagă de documentare în care a surprins viața Mărginimii Sibiului, activitatea sa regizorală fiind premiată în cadrul mai multor festivaluri din lume. ”Zina, povestea unui sat din Mărginimea Sibiului”, ”Blestemul Ariciului” sau ”Ultimii păstori” sunt nume de referință în zona documentarului din această parte a lumii.

Adrian Toma Ordean. Sursa foto: Facebook / Adrian Ordean

Pentru decernarea titlului similar lui Adrian Toma Ordean, propunerea a venit din partea Danielei Simionescu, președintă a Asociației Domy Music Star. ”Adrian Toma Ordean este unul dintre compozitorii de marcă ai muzicii ușoare românești și unul dintre cei mai prolifici compozitori români, fiind și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Încurajează tinerii și descoperă noi talente la Sibiu în fiecare an în cadrul Festivalului «HermannstadtFest», al cărui președinte de onoare este. Sprijină tinerii din Sibiu pentru a face o carieră muzicală în București, punând la dispoziție compoziții și oferind benevol tot sprijinul necesar”, este o parte din prezentarea făcută în propunerea de acordare a titlului onorific.

Membru al unor formații precum Roșu și Negru și Compact B, Adrian Toma Ordean (65 de ani) a fost cel care a înființat și compus muzica unor formații de fete precum A.S.I.A. și Amadeus.

Titlul de ”Cetățean de onoare al județului Sibiu” a fost înființat din 2013.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1156

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus