Vineri,
30.10.2020
Ploi Moderate
Acum
8°C

Proiectele Maratonului. Fundația „Un copil, o speranță” strânge bani pentru terapia copiilor cu autism

27 August 2020 16:08

Proiectele Maratonului. Fundația „Un copil, o speranță” strânge bani pentru terapia copiilor cu autism

În acest an, fundația „Un copil, o speranță” participă la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect ce are drept scop strângerea de fonduri pentru prelungirea cu patru ore a programului de terapii al copiilor cu autism și amenajarea corespunzătoare a spațiului în care se desfășoară aceste terapii.

„Ne-a venit ideea de a participa la maraton cu acest proiect deoarece sunt foarte mulți copii care suferă de autism și pe care vrem să îi ajutăm. Dorința fundației este aceea de a prelungi cu patru ore programul de terapie pentru copii”, spune Blanka Badi, reprezentant al fundației.

Terapii integrate pentru copiii cu autism

Fundația UCOS este singura care oferă terapii integrate copiilor cu autism. Acestea   cresc cu peste 50% șansele de recuperare și asigură dezvoltarea generală, care este perturbată în cazul copiilor cu dizabilități. „Beneficiarii proiectului vor fi copiii cu vârste cuprinse între un an și patru ani. Cu acest proiect vrem să extindem atât programul terapiilor, cât și spațiul în care se vor desfășura acestea”, explică Blanka.

Cu banii strânși la maraton, căsuțele în care se vor desfășura aceste terapii vor fi amenajate corespunzător, iar copiii vor fi asistați de medici specialiști în terapie. „Trebuie să ne ocupăm de amenajarea căsuțelor, avem nevoie de materiale și de specialiști formați în intervenția adaptată a nevoii”, adaugă aceasta.

„Continuăm proiectul început anul trecut”

Membrii fundației UCOS au început să strângă fonduri pentru acest proiect încă de anul trecut, când au participat, de asemenea, la Maratonul Internațional Sibiu. „Continuăm proiectul început anul trecut. Din banii strânși de la participarea noastră la maratonul trecut, am reușit să achiziționăm căsuțele necesare pentru terapia micuților”, mai spune Blanka.

În acest moment, fundația a reușit să strângă aproximativ 30 % din suma de bani pe care și-a propus-o. Mai multe despre acest proiect, precum și despre celelalte proiecte înscrise în competiție puteți afla accesând site-ul evenimentului sportiv.

Sursă foto: Maratonul Internațional Sibiu/Fundația „Un copil, o speranță”

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus