Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

România va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, din prima tranșă cumpărată de UE

România va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, din prima tranșă cumpărată de UE

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Ploieşti, că României îi revin aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din prima tranşă, de acestea urmând să beneficieze persoanele vulnerabile şi categoriile profesionale.

"Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (...) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze", a afirmat Tătaru, citat de Agerpres.

Întrebat cine va beneficia de aceste doze, ministrul a menţionat categoriile vulnerabile şi cele profesionale, respectiv cele medicale şi cadrele didactice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1564

Comentarii

1 comentarii

Io Nut

Acum 3 ani

Chiar ii mai crede cineva pe ăștia, ca vor beneficia "categoriile vulnerabile"? Sunt sigur ca prima data vor beneficia politicienii, neamurile lor, amantele lor și cu ce rămâne dupa ei, trebuie sa se descurce "muritorii". În primăvară, cand aproape nimeni nu era testat de covid, politicienii reușeau sa se testeze. Vezi flutur ala din Moldova si alți PNL-iști (mi se pare ca pana și Bibu)...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus