Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
22°C

Câte locuri vor mai fi disponibile dacă vrem să mergem la teatru, în Sibiu: „Încercăm să oferim 100”

Câte locuri vor mai fi disponibile dacă vrem să mergem la teatru, în Sibiu: „Încercăm să oferim 100”

Odată cu noile reglementări, instituțiile de cultură care doresc să reinvite publicul în interior trebuie să regândească modul în care îi vor așeza pe cei care vor dori să cumpere bilete la spectacole de teatru sau la film. Dacă unele săli vor rămâne cu doar 50 de locuri, altele vor reuși să salveze câteva sute de locuri.

Spre exemplu, Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu a anunțat, pentru Turnul Sfatului, că va reuși să mențină un număr de 100 de locuri pentru spectacolele programate la Fabrica de Cultură, iar în cadrul teatrului din centrul orașului reprezentanții instituției anunță că vor fi disponibile momentan în jur de 80 de locuri la un spectacol, încercând să ajungă curând, cu câteva modificări, la 100.

„Ne străduim să facem câteva modificări, în așa fel încât publicul nostru să se poată bucura într-un număr mai mare de spectacolele programate la Teatrul Național Radu Stanca. Între timp însă, la Fabrica de cultură vor fi 100 de locuri, iar la sediul principal doar 80”, spune Daria Ciobanu, șef serviciu marketing.

La Teatrul pentru Copii și Tineret GONG în schimb, numărul este mult mai limitat. Până în prezent, spectacolele au avut loc în curtea interioară a teatrului, însă în curând acestea vor fi susținute în interior, iar în sala principală vor putea intra, în același timp, doar 50 de persoane.

Primul cinematograf se deschide astăzi

În ceea ce privește cinematografele, vor funcționa de asemenea la o capacitate de 50%. Cel mai mare cinema al Sibiului, CineGOLD, dispune de 1.400 locuri, fiind urmat de Cineplexx, cu 860 locuri în cinci săli și de Centrul Cultural Ion Besoiu, care are o sală mare de 501 locuri și una mică de 109 locuri. Toate cele trei menționate mai sus au fost nevoite să reorganizeze modul în care vor așeza publicul și să renunțe la cel puțin jumătate din aceste locuri.

Până la momentul actual, doar CineGOLD a anunțat oficial că reia proiecțiile de filme indoor.

Citește și Se redeschide cel mai mare cinematograf al Sibiului

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus