Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
18°C

De profesie veterinar, bonă de animale în timpul liber: „m-am gândit că sunt și alți oameni în situația mea”

De profesie veterinar, bonă de animale în timpul liber: „m-am gândit că sunt și alți oameni în situația mea”

O sibiancă iubește atât de mult animalele încât, la finalul programului de la cabinetul veterinar la care lucrează, merge să aibă grijă de animăluțele de companie care rămân singure acasă. 

Anita Beloiu are grijă de animale atunci când stăpânii lor pleacă pentru câteva zile de acasă. îngrijește pisici, câini, hamsteri, papagali sau pești și chiar iese la plimbare cu cățeii pe care nu are nimeni timp să îi scoată pe afară la socializare și joacă. 

„Sunt Pet Sitter de un an. Ca stăpână a unui dalmațian și a unui beagle, amândoi adoptați, întotdeauna vacanțele și plecările mi-au fost limitate de faptul că nu știam cum să procedez cu ei în lipsa mea. Mereu am știut că cea mai bună opțiune pentru ei e să fie îngrijiți la ei acasă, dar prietenii se satură să le tot ceri să te ajute, la fel și vecinii. Așa că m-am gândit că sunt cu siguranță și alți oameni în situația mea și astfel a prins viață ideea unei bone de animale”, povestește sibianca. 

Întrebată dacă a fost bine primit conceptul în Sibiu, Anita a mărturisit că oamenii sunt curioși despre o astfel de idee și se documentează când aud de ea. „Până acum nu a fost o singură persoană cu care să mă întâlnesc să discutăm și să nu își dorească să își lase copilașii blănoși acasă pentru a fi îngrijiți de mine.”

„Fiecare animal are personalitate”

Anita povestește cu entuziasm despre animalele pentru care a avut ocazia până acum să fie bonă. De la Mitu „acrobatul” până la Teddy „detectivul”, fiecare și-a lăsat amprenta asupra ei. 

„Toate animalele de companie la care am fost și-au lăsat amprenta lor specială și au adus propria lor personalitate. Dintre pisicuțe, Mitu acrobatul sau Nadia Comăneci, cum îi mai spuneam eu, mă surprindea mereu cu acrobațiile lui pe sârma de uscat rufe. Atunci când am luat-o pe Maya pentru serviciile de dog walking, stăpânii își doreau foarte mult să o ajute să se integreze în familie. Aceasta fusese adoptată de la adăpost, având foarte multe frici și temeri, în special cu oamenii. Plimbările au ajutat-o să devină un membru de familie fericit și nelipsit din toate activitățile zilnice. Teddy detectivul este un câine lup care s-a învățat că atunci când pleacă stăpânii de acasă urmează plimbările de explorare împreună cu mine, în pădurea din zonă. Întotdeauna, când mă simte că mă apropii de casa lui, își aduce singur lesa la poartă. Cele mai multe animăluțe de care am avut grijă în același timp au fost la o familie care avea un cățel, doi papagali, un acvariu cu pești și o broască țestoasă”, spune bona.

O afacere cu o investiție minimă

Anita spune că investiția pentru această afacere a constat în mare parte în setarea PFA-ului prin care activează. Totuși, a alocat un mic buget pentru câteva obiecte de care are nevoie atunci când merge să îngrijească animăluțele. „Cu primii bani câștigați am achiziționat kit-ul de grooming de care nu mă despart niciodată. Vreau să mă asigur că ies mereu la plimbare cu cățeluși și cățelușe puși la punct și cocheți”, explică aceasta.

Mai multe informații despre afacerea Anitei, prețuri și programări, găsiți pe pagina oficială de Facebook Petsitter Sibiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus