Sâmbătă,
23.01.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

Slimnic, ”epicentrul” controalelor din județ: de la mașini și locuitori se verifică tot

Slimnic, ”epicentrul” controalelor din județ: de la mașini și locuitori se verifică tot

După ce a devenit prima localitate din județ cu peste trei cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, Slimnicul a devenit localitatea în care se desfășoară cele mai multe controale din județ, raporta la numărul de locuitori.

Din cei 222 de polițiști, jandarmi și polițiști locali care alcătuiesc echipele de verificare a respectării măsurilor impuse în starea de alertă, zece au fost angrenați în diferite controale în comuna Slimnic, anunță Instituția Prefectului.

Iar din cele 591 de persoane controlate în tot județul în cursul zilei de vineri, 4 septembrie, 85 sunt din Slimnic, mai anunță autoritățile. Potrivit statisticilor, în cadrul acelorași controale au fost oprite 40 de mijloace de transport în comuna Slimnic (din 113 mașini controlate în tot județul).

Pentru nerespectarea regulilor din starea de alertă nu au fost aplicate sancțiuni, ci doar eliberate avertismente scrise pentru trei persoane care nu purtau mască. În schimb, au fost aplicate amenzi pentru alte abateri.

”În cadrul activităților din localitatea Slimnic, reprezentanții unei societăți comerciale au fost avertizați în scris pentru fapte de natură economică, iar polițiștii rutieri au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier (conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului), au reținut 2 permise de conducere (viteză peste limita legală) și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.060 de lei”, se mai arată în comunicatul Instituției Prefectului Sibiu.

Restricții speciale

Comuna Slimnic a devenit prima localitate din județul Sibiu în care Comitetul județean pentru situații de urgență a decis să impună o serie de restricții suplimentare, ca urmare a faptului că timp de o săptămână, numărul de infectări cu SARS-Cov-2 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Pentru ziua de sâmbătă, 5 septembrie, sunt anunțate 17 cazuri active.

Lista măsurilor impuse în comuna Slimnic

Sursa: comunicat Instituția Prefectului

Începând cu data de 05.09.2020, ora 00:00 până la data de 18.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măști de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localității Slimnic, prezente în toate spațiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

-       Se recomandă ca în intervalul 05.09.2020, ora 00:00 - 18.09.2020, ora 24:00, lăcașurile de cult să desfășoare slujbele religioase în curtea lăcașului. Credincioșii trebuie să poartă mască de protecție și să păstreze distanța fizică de 2 m între persoane.

-       Instituțiile cu atribuții în prevenirea și combaterea pandemiei cu COVID-19 își vor intensifica măsurile de supraveghere și control în localitatea Slimnic.

-       Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Slimnic va informa populația localității prin orice mijloace (afișarea în locuri vizibile a hotărârii, postare pe site, etc.).

Sursa foto: Primăria Slimnic

Vizualizari: 1929

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus