Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

10.000 de viziere, donate pentru elevi. „Vrem să dotăm toate școlile din județ”

10.000 de viziere, donate pentru elevi. „Vrem să dotăm toate școlile din județ”

Firma sibiană care la finalul lunii martie a trecut de la comercializat tonere la creat viziere medicale a decis ca, la început de an școlar, să doneze peste 10.000 de viziere elevilor din municipiul Sibiu. Totodată, împreună cu Inspectoratul Școlar al Județului lansează o campanie de strângere de fonduri, din dorința de a cumpăra materialele cu care ar putea crea viziere pentru elevii din tot județul.

Totul a pornit din dorința lui Flavius Pogan, reprezentant al companiei sibiene, de a oferi copiilor săi un element de protecție în plus, atunci când vor merge la școală. Apoi a decis să doteze întreaga unitate de învățământ la care studiază cei doi, stabilind în final, cu asociatul său, că vor crea viziere pentru mult mai mulți elevi.

„Discuția a început de la a sprijini clasele unde am eu copii. De aici am zis că facem un efort să dăm la școala fiului și fiicei mele o măsură în plus de protecție. Ulterior am sunat la inspectorat să întrebăm câți copii sunt în tot județul. Ne-au zis 60.000 și am vrut să facem o haiducie pe care din păcate nu o putem susține singuri. Așa că am ales să ne asumăm tot ce înseamnă clasa zero, ciclul primar și gimnazial din municipiu – adică 10.700 de viziere”, explică Flavius Pogan, de la firma Schwarz Gruppe.

Vizierele create aici au fost testate și avizate de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN, spune sibianul. „Toate componentele au fost testate de cei de la CBRN, care autorizează dispozitive medicale în această perioadă. Pot face doar bine aceste viziere, nu au cum să le facă rău copiilor. Vor reprezenta o protecție în plus pentru ei. Sunt aceleași viziere cu care medicii intră pe ATI, dar în miniatură. Ideea noastră este ca ele să fie purtate doar în clase. Pot fi dezinfectate în fiecare zi după purtare, iar în pauză copilul poate să poarte masca. Desigur, toate aceste produse costă, dar noi am reușit să reducem cheltuielile la 9 lei pe bucată.”

Campania de strângere de fonduri a fost demarată deja, iar mai multe companii și-au exprimat interesul în a susține ideea.

„Până acum s-a discutat cu trei companii din zona industrială și câteva din alte orașe din județul Sibiu care vor să sprijine, pentru că, la fel, copiii lor sunt în școlile din orașele respective sau de pe sate. Avem feedback-uri foarte pozitive din partea acestor companii. Dacă ajungem la 60.000 de bucăți nu știu să vă spun, dar 10.700 vor ajunge. Dacă înmulțiți 50.000 cu cât costă, o să vă dați seama că nu este o sumă ușor de digerat. Cât se va strânge, atât vom face și vor merge vizierele la inspectorat sau la companiile care donează și care vor merge cu vizierele la școlile alese”, arată Flavius.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, șeful Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu, Dumitru Dumbravă, spune că vizierele ar putea într-adevăr să le ofere o protecție în plus copiilor și că speră să strângă banii necesari pentru a dota toate școlile din județ.

„Știu că au fost create peste 10.000 de viziere de ciclul primar și gimnazial din Sibiu. Ne-am gândit că împreună ar fi frumos să lansăm o campanie prin care poate reușim să atragem și alte firme interesate, care pot să sponsorizeze această inițiativă. Într-adevăr, aceste viziere medicale asigură protecție suplimentară”, a trasmis Dumitru Dumbravă, inspector șef al IȘJ Sibiu.

Firma își propune ca până la finalul săptămânii viitoare să livreze toate cele 10.700 de viziere, iar pe măsură ce vor fi făcute donații, vor continua să producă altele, până când vor fi dotate toate școlile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Isabela Paulescu

Acum 2 ani

felicitari de initiativa si de articol!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus