Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Încă o angajată a Spitalului Județean Sibiu a decedat, după ce s-a infectat cu COVID-19

Încă o angajată a Spitalului Județean Sibiu a decedat, după ce s-a infectat cu COVID-19

O femeie în vârstă de 49 de ani, angajată a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a decedat duminică, după ce a fost internată timp de mai bine de o lună, având virusul COVID-19. Este al doilea deces înregistrat la un angajat al spitalului județean, confirmat cu coronavirus, după cel al asistentei din cadrul compartimentului Nefrologie, din luna iulie.

Asistentă medicală în cadrul Laboratorului Clinic de Analize Medicale, pacienta a fost diagnosticată pozitiv la finalul lunii iulie, iar din păcate duminică, 6 septembrie, a decedat. 

„Persoana decedată, în vârstă de 49 de ani, a fost diagnosticată pozitiv în urma testării SARS CoV-2 în data de 22.07.2020, dată la care a fost și internată pe secția de Boli Infecțioase din cadrul SCJU Sibiu. Aceasta a avut un număr de doi contacți”, a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Contactată de reporterul Turnul Sfatului, Liliana Coldea, managerul Spitalului Județean Sibiu, a confirmat informația și a menționat faptul că asistenta nu s-a infectat în timp ce se afla la locul de muncă.

„Este a doua asistentă medicală care, din păcate, pierde lupta cu COVID-19. Sigur că pentru personalul medical al spitalului este o grea pierdere. A fost o colegă care, pentru laborator, era un om de bază care, din spusele colegelor sale, era implicată, conștiincioasă și întotdeauna realiza ceea ce avea de făcut. Din păcate, virusul nu alege nici profesia, nici statutul social. Conform informațiilor pe care le avem în urma anchetei epidemiologice, se pare că virusul nu a fost contractat în spital. S-a încercat tot ce s-a putut pentru a o putea salva, dar din păcate evoluția a fost nefavorabilă. Suntem alături de familie și ne exprimăm regretul pentru această pierdere”, a transmis Liliana Coldea. 

Conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, femeia suferea de  obezitate și o boală cardiovasculară. De asemenea, ar fi avut două intervenții chirurgicale - colecistectomie și histerectomie. Apropiații femeii au telefonat însă redacției pentru a-și exprima nemulțumirea privind afecțiunile de care autoritățile spun că ar fi suferit asistenta, spunând că de fapt aceasta nu ar fi avut alte probleme de sănătate.

Primul deces al unui cadru medical cu COVID-19

Primul deces al unui cadru medical confirmat cu infecție cu COVID-19, din județul Sibiu, a fost de asemenea al unei angajate a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. A fost vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, care își desfășura activitatea în cadrul compartimentului Nefrologie.

Potrivit Prefecturii Sibiu, acela a fost cel de-al 55-lea deces înregistrat la pacienți infectați cu noul coronavirus din județul nostru, în timp ce al doilea deces, al asistentei de laborator, a fost raportat ca fiind cel cu numărul 90. Până în acest moment, în județul nostru au fost înregistrați 92 pacienți decedați.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Un Carcotas

Acum 8 luni

Pacat, mare pacat ! Minciuna a devenit principala strategie de comunicare la spitalul judetean. Cum sa aiba 2 contacti cand dintre colegii de laborator au fost mai multi confirmati pozitiv, internati si tratati de Covid-19? Cine are de castigat din MINCIUNI ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus