Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Minorii nu vor mai avea voie să cumpere băuturi energizante. Acestea vor fi scoase și din automate

Minorii nu vor mai avea voie să cumpere băuturi energizante. Acestea vor fi scoase și din automate

Un proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică pe pagina de internet a Ministerului Sănătății, prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante minorilor, precum și interzicerea comercializării în automate, cu excepția celor aflate în spațiile de birouri. 

În expunerea de motive, hotărârea are drept scop protejarea sănătăţii populaţiei din România prin stabilirea unor măsuri privind prevenirea şi limitarea efectelor consumului de băuturi energizante de către populaţie, prin interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori, prin desfăşurarea de activităţi de informare şi educare a populaţiei şi informarea consumatorilor cu privire la efectele consumului de băuturi energizante asupra sănătăţii. 

Hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea şi limitarea efectelor consumului de băuturi energizante de către populaţie

Articolul 3

(1) Se interzice comercializarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, inclusiv prin comerțul online și/sau alte metode de vânzare la distanță.

(2) Se interzice comercializarea băuturilor energizante prin automate, cu excepția celor amplasate în clădirile cu destinație exclusivă spațiilor pentru birouri.

(3) Se interzice comercializarea băuturilor energizante în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora. 

Proiectul de Hotărâre de Guvern poate fi consultat AICI.

foto raportuldegarda.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Tica Recean

Acum 3 ani

Incredibil! Si voi vreti sa imi mai trimit copilul la scoala? Pai daca nu bea 5 burnuri pe zi nici nu se poate scula din pat dimineata! Ce fel de guvern antiromanesc este asta?! Dupa ce ati inventat o pandemie ca sa faceti experimente pe noi si copiii nostri, interziceti beutura lor preferata, ce urmeaza? Va trebui sa ii trecem pe cafea ca sa functioneze? Cred ca la cei 10 ani ai sai chiar are dreptul copilul meu sa aleaga daca vrea energizant sau cola... O sa ii cumpar eu de acum, stati linistiti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus