Joi,
09.02.2023
Innorat
Acum
-17°C

Miresmele Transilvaniei. O sibiancă a accesat fonduri europene pentru a deschide un atelier de decorațiuni cu lavandă

Miresmele Transilvaniei. O sibiancă a accesat fonduri europene pentru a deschide un atelier de decorațiuni cu lavandă

Lavanda Lili Lila a inaugurat recent un atelier de confecționare de produse decorative cu lavandă din cultura proprie. Acestea sunt lucrate manual cu materiale certificate și prietenoase cu natura, iar clienții pot opta chiar și pentru personalizarea lor. Deschiderea atelierului a fost posibilă prin accesarea de fonduri europene de către inițiatoarea afacerii.

Povestea Lavandei Lili Lila a început în anul 2015, mai mult printr-o coincidență fericită, mărturisește Liliana Nicola. „La început am primit câteva plante de lavandă din Italia și am reușit să le aclimatizez în grădina părinților mei. După euforia simțită în urma recoltării primelor brațe de lavandă, cu sprijinul familiei, am decis să plantez lavandă pe o suprafață mai mare, pe pământul pe care mama mea avea altădată porumb. Mă bucură că am reluat o activitate agricolă, care a fost prezentă în familia noastră de atâtea generații și că am reușit să o transform, astfel încât și fiica mea să se poată identifica cu acest loc”.

Inginera chimistă îndrăgostită de lavandă

De profesie inginer chimist, Liliana Nicola a fost dintotdeauna atrasă de mirosurile speciale și de procesele de creare ale parfumurilor. În perioada de început s-a documentat tot mai mult despre lavandă și învățând despre beneficiile acestei plante, și-a dat seama de potențialul de dezvoltare al acestei pasiuni. Între timp, firma la care era angajată s-a închis, moment în care a decis să încerce antreprenoriatul. În timpul șomajului a făcut un curs de manager de proiect și a urmat ideea fiicei sale de a accesa fonduri europene pentru deschiderea atelierului.

„Atelierul l-am deschis în 2019 cu ajutorul fondurilor europene, dar ca producători de lavandă suntem deja de patru ani pe piață. La început, am produs apă și ulei de lavandă la o distilerie specializată pe plante aromatice și am cusut diverse obiecte mărunte care conțineau lavandă. Ce ne-a dat însă aripi și inspirație să ne dezvoltăm și mai mult a fost participarea la Săptămâna Verde din Berlin la începutul anului 2019. A fost prima noastră ieșire la un eveniment internațional și, deși am avut o gamă restrânsă de produse, am primit atâta apreciere pentru ele, încât am simțit că am pasiunea și energia necesară pentru a nu rămâne doar la stadiul de hobby. Am întocmit astfel un plan de afaceri pentru deschiderea unui atelier de decorațiuni și am obținut o finanțare”, explică Liliana Nicola.

Animăluțe, mărturii, semne de carte sau perne - toate cu lavandă

Odată cu deschiderea atelierului, produsele Lili Lila au devenit mai elaborate și mai diversificate. Preferatele copiilor rămân figurinele sub formă de animăluțe, doar că acum au o gamă mai variată de unde să își aleagă noul prieten de joacă. Fie că e vorba de pisicuțe, cățeluși, rățuște, elefănței, iepurași, ursuleți sau reni - în fiecare animăluț este ascunsă o mână de floare uscată de lavandă astfel încât figurinele nu sunt doar pufoase și frumos colorate dar și miros extraordinar. Adulții apreciază și ei noile produse, căutând tot mai des cadouri inedite sau unicate. Aceștia optează adesea pentru produsele Lili Lila cu broderie de inspirație tradițională sau imprimerie personalizată.

„Figurinele noastre sunt lucrate manual cu materiale certificate, iar lavanda provine din cultura proprie. În acest fel, clientul știe exact de unde provin componentele produsului pe care îl cumpără. Punem mare preț pe calitate și ne angajăm în lupta pentru evitarea risipei de resurse. An de an învățăm tot mai mult cum să lucrăm mai sustenabil. Am achiziționat utilaje noi de brodat si o presa termică pentru a ne putea plia mai bine pe dorințele clienților, putând să le personalizăm comenzile”, adaugă aceasta.

Cum puteți comanda produsele?

Iubitorii de lavandă și decorațiuni handmade pot merge în showroom-ul din cadrul atelierului Lili Lila situat la numărul 5, pe Strada Șoimului din cartierul Vasile Aaron să vadă, să comande sau să personalizeze produsele pe care le doresc. De asemenea, cei interesați să achiziționeze produsele pot găsi și pe pagina de Facebook a atelierului unde pot și plasa direct o comandă. În acest moment site-ul atelierului se află în lucru.

„La atelier ne găsiți momentan dimineața între orele 10 și 14. De multe ori venim în întâmpinarea nevoilor clientului și stabilim telefonic de comun acord o oră de întâlnire. Încercăm să fim cât mai flexibili, motiv pentru care nu ne încadrăm în idea clasică a unui magazin”, concluzionează Liliana Nicola.

Pagina de Facebook: Lavanda Lili Lila, https://www.facebook.com/lili.lila.lavanda

Adresa: Strada Șoimului, nr. 5, Sibiu

Contact: 0770942216

Luni- Vineri: 10:00-14:00

 

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus