Miercuri,
19.01.2022
Partial Noros
Acum
-7°C

Pregătiri pentru alegeri. Prefectul Mircea Crețu: ”Unii dintre noi nici nu ne protejăm”

Pregătiri pentru alegeri. Prefectul Mircea Crețu: ”Unii dintre noi nici nu ne protejăm”

Nu sunt probleme cu experții electorali care conduc secțiile de votare în județ, buletinele de vot se tipăresc în județul Alba, iar mâine se vor definitiva circuitele de către Instituția Prefectului, poliție, jandarmerie și ISU, prin care se vor păzi secțiile de vot și se vor transporta urnele. Prefectul Mircea Crețu a prezidat astăzi o videoconferință a Comisiei Tehnice Județene Sibiu pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020,

Organizarea alegerilor este în grafic, anunță prefectul Mircea Crețu. Întrebat dacă sunt probleme în ceea ce privește acoperirea secțiilor de votare cu experți electorali, în contextul pandemiei de coronavirus, prefectul spune că în general există satisfacții, dar și obligații. ”Trebuie să vedem contextul actual în care unora ne este teamă, dar în proporție mai mică, celor mai mulți nu ne este teamă, ba chiar unii dintre noi nici nu ne protejăm, pentru că dacă ne-am proteja mai mult, poate ar fi cazuri mai puține, și am ține mai bine în frâu răspândirea coronavirusului. Dar dacă acești oameni și-au dorit să fie într-un birou electoral, atunci să ducă până la capăt această dorință. Și din spirit civic există și obligații și atribuții, nu să așteptăm doar să ni se dea ceva. Cred că în județul Sibiu alegerile se vor desfășura la termen în bune condiții”, a anunțat prefectul.

Autoritatea Electorală Permanentă desfășoară permanent concursuri de înscriere în corpul experţilor electorali, din care vor fi selectaţi preşedinţii secțiilor de votare şi locţiitorii acestora. ”La această oră, toate secțiile de votare sunt acoperite în județ, însă noi facem permanent înscrieri în Corpul Experților Electorali”, anunță Biroul Județean Sibiu al Autoritatății Electorale Permanente.

 

 

Vizualizari: 1090

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus