Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Cum s-a ajuns la crima din Terezian, din cercetările procurorilor. Cuțitul a fost aruncat într-un pârâu

Cum s-a ajuns la crima din Terezian, din cercetările procurorilor. Cuțitul a fost aruncat într-un pârâu

Dan S., tânărul de 28 de ani omorât azi-noapte în cartierul Terezian, a fost înjunghiat de un tânăr de 25 de ani, recidivist, cu care ”a avut un schimb de replici” și pe care l-a urmărit prin cartier.

Dan S. (28 de ani, domiciliat în Șelimbăr), se afla în jurul orei 01:00 a zilei de joi pe terasa unui bar din cartierul Terezian, ”unde consuma băuturi alcoolice”, arată procurorii sibieni într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Din cercetările procurorilor, rezultă că în dreptul terasei, la un moment dat, a încetinit un autoturism în care se afla cel care, mai târziu, avea să devină agresor. ”În jurul orei 01:00 prin fața barului a trecut autoturismul marca Opel Corsa, condus de o persoană de sex masculin, în care se afla inculpatul  A.R.G.. Autoturismul a încetinit, iar între victimă  și inculpatul A.R.G. (în vârstă de  25 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), a existat un schimb de replici, cei doi având un conflict mai vechi”, descriu procurorii.

O oră mai târziu, cel care avea să devină victimă a urcat împreună cu alte trei persoane într-un autoturism BMW și au pornit spre strada Daliei, unde se afla și mașina celui cu care s-a certat mai devreme. ”Victima a observat autoturismul Opel Corsa care a virat pe aceasta stradă și i-a spus şoferului BMW-ului să meargă după el. După aproximativ 30 de metri, respectiv aproape de intersecția străzilor Daliei și Crăițelor, unde era și domiciliul inculpatului, mașinile au oprit. Victima şi inculpatul A.R.G au coborât din mașini, între aceștia având loc un schimb de replici și o îmbrânceală. Inculpatul, având un cuțit asupra sa a înjunghiat victima S.M.D. în zona inimii, acesta a mai făcut câțiva pași și s-a prăbușit la pământ, decedând în scurt timp. Cuţitul a fost aruncat ulterior de pe podul peste pârâul Argintului de unde a fost  recuperat de organele de cercetare penală”, mai descriu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cel acuzat acum de crimă a mai săvârșit și alte fapte penale, acum fiind ”în stare de recidivă postexecutorie”. În cursul zilei de azi, A.R.G. a fost pus sub urmărire penală pentru infracțiunea de omor, iar procurorii l-au reținut pentru 24 de ore. Totodată, procurorii au anunțat că vor cere Tribunalului Sibiu emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui A.R.G., pentru perioada maximă de 30 de zile.

” Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Investigaţii Criminale, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul Criminalistic şi Poliţia Locală Sibiu”, mai arată procurorii sibieni, în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului. 

Dan S., tânărul ucis, era căsătorit și avea doi copii. 

Citește și „Odihnește-te în pace, prieten drag!” - Mesajele prietenilor lui Dan, bărbatul ucis azi-noapte

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 66117

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Diana Dragos

Acum 3 ani

Cand se va intoarce mortul ,atunci sa mai iesi si tu din parnaie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus