Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Record de infecții cu SARS CoV-2 în Sibiu: 53 de persoane

Record de infecții cu SARS CoV-2 în Sibiu: 53 de persoane

Ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de infecții cu nou coronavirus, în județ, de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate pozitiv un număr total de 53 persoane, dintre acestea, cele mai multe, 20, se încadrează în grupa de vârstă 40-49 de ani. 10 persoane sunt din grupa de vârstă 30-39 ani, opt din grupa 60-69 ani, câte cinci din grupa 50-59 și 19-29, trei persoane fac parte din grupa de vârstă 70-79 ani, în timp ce două persoane sunt din grupa de vârstă 0-18 ani.

Prefectul Mircea Crețu: ”Este un număr de îmbolnăviri care ar trebui să ne dea tuturor un semnal de alarmă!”

Prefectul Mircea Crețu atrage atenția sibienilor că ține de fiecare ca numărul de infecții să nu crească. ”De la începutul pandemiei, azi se înregistrează cel mai mare număr de îmbolnăviri din ultimele 24 de ore. Este un număr de îmbolnăviri care ar trebui să ne dea tuturor un semnal de alarmă! Am mai spus-o și o spun din nou: respectați regulile de protecție și igienă individuală! Autoritățile au dispus toate măsurile legislative necesare, dar ține de fiecare dintre noi să le respectăm și să avem grijă de sănătatea noastră”, transmite Mircea Crețu.

Sibiul se apropie de 2000 de cazuri totale

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1713 de persoane, dintre care 1598 adulți și 115 copii. Până la data curentă au fost vindecate 1173 de persoane, iar 95 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Se află în monitorizare un număr de 784 persoane, care se află în carantină la domiciliu și un număr de 87  persoane în izolare la domiciliu.

În această perioadă, 17 persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, s-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.600 de lei.  Polițiștii locali sibieni au verificat 249 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii au verificat stațiunile montane. Nicio problemă

Tot ieri, 16 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare/debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun și în piața Cibin din municipiul Sibiu. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus.

În urma desfășurării acțiunilor nu au fost generate situații care să impună aplicarea de sancțiuni contravenționale, anunță Prefectura Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

DORU IVANUTIU

Acum 1 an

...sa mai facem niste festivaluri!
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 1 an

ce semnal de alarma, vreau sa ma simt bine nu sa ma streseze un oarecare ca prefectul. ma feresc si singur nu trebuie sa-mi zica tatuca ce sa fac. sa vorbeasca pe un ton mai frumos, ca nu sunt 500 de cazuri pe zi.
Raspunde

Prenume SiNume

Acum 1 an

Se ne aducem aminte unde eram acum 2 saptamani, cumva pe la mare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus