Luni,
11.11.2024
Ploi Scurte
Acum
3°C

Elevii sibieni: ”Nu sunt tablete, nu sunt device-uri, în schimb facem campanie electorală. Multă și de prost gust”

Elevii sibieni: ”Nu sunt tablete, nu sunt device-uri, în schimb facem campanie electorală. Multă și de prost gust”

Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Sibiu așteaptă, în continuare, o listă de condiții pe care fiecare școală ar trebui să o îndeplinească pentru începerea noului an școlar, pe care îl văd – deocamdată – sub semnul haosului.

”Începutul anului școlar este un haos, oricât ar nega oricine acest aspect. Executivul are un elefant în cameră pe care îl ignoră conștient. Decizia de descentralizare a fost una bună, și eu cred că școlile ar trebui să aibă autonomie pe acest subiect, dar această idee nu a fost dusă până la capăt. Fiecare unitate de învățământ ar trebui să decidă când și cum începe. Ministerul Sănătății și Ministerul Educației să colaboreze și să creeze o listă de condiții pe care o școală trebuie să le îndeplinească pentru desfășurarea corespunzătoare a cursurilor. Nu eu am propus această idee, ci a fost una vehiculată în spațiul public, dar evident, conștient ignorată”, răspunde Șerban Suciu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu la întrebare cum se vede, din perspectiva celor care chemați în bănci, noul an școlar.

Evidențiați încă o dată în rândul comunității prin faptul că au reușit prima dezbatere transmisă în direct, la care să participe candidații la Primăria Sibiu, reprezentanții elevilor constată că, totuși, începerea anului școlar a fost decisă, la nivelul fiecărei instituții, fără ca elevii să fie în vreun fel consultați. ”Consultare cu elevii nu s-a făcut, așa că, fac un apel către toți directorii unităților de învățământ din județ să povestească cu reprezentanții elevilor din școala respectivă și să găsească soluții comune. Măcar acum, când chiar este vorba despre sănătatea și viitorul nostru, implicați-ne ca factor consultativ!”, propune Șerban Suciu (foto dreapta).

El remarcă și interesul ridicat asupra începerii anului școlar, manifestat de multe ori doar în contextul campaniei electorale pentru alegerile programate peste două săptămâni. ”Așadar, ne aflăm în situația în care elevii încep școala în 14 septembrie, nu știm cum, cu ce? De ce? Nu sunt tablete, nu sunt device-uri, în schimb facem campanie electorală. Multă și de prost gust. Lipim afișe, împărțim flyere și zâmbim la poze. Condamn cu fermitate această lipsă de moralitate și de etică pe care autoritățile competente o afișează în această perioadă”.

Din cei aproximativ 59.000 de elevi și preșcolari din județ, la nivelul județului vor începe școala în format fizic aproximativ 50.000. Situațiile anunțate oficial, însă, nu sunt întotdeauna cele reale.

Citește și Cum începe școala la Sibiu: din 59.000 de copii, se prezintă fizic - 50.000. Scenariile alese de grădinițele, școlile și liceele din județ

”Din cauză de ne-finalizare lucrări renovare”. Unde nu pot merge elevii la școală și din alte cauze decât Covid-ul

Urmăriți, mai bine, WhatsApp-ul. Informările oficiale despre începerea școlii nu sunt, totdeauna, reale

O grădiniță din Sibiu nu se va deschide luni. Pentru două licee s-a trecut la scenariul verde

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Lost In Loft

Acum 4 ani

Bitangul asta incepe sa si-o ia in cap !!! jos palaria pt ce ai facut tinere pana acum dar lasa criticile.... asa ca sfat iti spun doar, e pacat de potentialul tau ! in rest numa' de bine
Raspunde

@ Lost in Loft

Acum 4 ani

De acord cu tine!Este pacat de implicarea politica a copiilor in invatamant!Si noi am facut scoala:fara tablete,fara microbuze scolare,fara caldura si fara telefoane dar cu mult entuziasm si placere,cu dascali devotati meseriei!Iar unii dintre noi au facut si facultati unde au intrat cu examene grele si nu doar cu buletinul!Nu ne-am plans si nu am acuzat pe nimeni cum e astazi la moda:de la sindicalisti de pe vremea lui Burebista la pseudoprofesori care sunt dusmanii educatiei pana la politicieni josnici;toti arata cu degetul spre ceilalti iar rezultatul este esecul total al sistemului de invatamant!Nu vedeti ca sunt scoli(si nu putine!)unde de ani de zile nimeni nu a promovat vreun examen?Asa ca intrebati-va dragi membri ai consiliior planetare,nationale ori locale ale elevilor care o fi cauza si incercati sa va vedeti lungul nasului!
Raspunde

Stefan Dumitru

Acum 4 ani

Ce sa mai așteptam bun in țara asta dacă nici dreptul la o opinie al unui copil ce-i drept, șef de organizație a elevilor, nu e binevenit in spațiul public... cât despre condamnatul acestei generații ca nu este ca cea chinuita de dinainte... of doamne, când vom termina cu prostia asta? Lumea evolueaza, totul merge altfel decât inainte, copiii ar trebui sa stea pe loc? Sa nu gândească, sa nu se exprime, sa stea cuminți la un colț al rusinii, bătuți cu rigla in palme cum eram noi, sau umiliți cu tot felul de prostii tipice vremurilor trecute! Eu zic sa nu mai judecați” Bitangii” care au curaj si pot sa se exprime liber pentru ca atât au si ei, o gura mai mare decât aveam noi cu care își urla nemulțumirea pe unde pot... de ascultați se vede cât de ascultați sunt! Eu aplaud orice inițiativa ce vine de la un tânăr, care arată dorința si nu sta in nepăsarea asta care se pare ca place prea multor romani! Bravo tinerilor. Faceți-va auziți! E dreptul vostru!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus