Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Sibiu așteaptă, în continuare, o listă de condiții pe care fiecare școală ar trebui să o îndeplinească pentru începerea noului an școlar, pe care îl văd – deocamdată – sub semnul haosului.
”Începutul anului școlar este un haos, oricât ar nega oricine acest aspect. Executivul are un elefant în cameră pe care îl ignoră conștient. Decizia de descentralizare a fost una bună, și eu cred că școlile ar trebui să aibă autonomie pe acest subiect, dar această idee nu a fost dusă până la capăt. Fiecare unitate de învățământ ar trebui să decidă când și cum începe. Ministerul Sănătății și Ministerul Educației să colaboreze și să creeze o listă de condiții pe care o școală trebuie să le îndeplinească pentru desfășurarea corespunzătoare a cursurilor. Nu eu am propus această idee, ci a fost una vehiculată în spațiul public, dar evident, conștient ignorată”, răspunde Șerban Suciu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu la întrebare cum se vede, din perspectiva celor care chemați în bănci, noul an școlar.
Evidențiați încă o dată în rândul comunității prin faptul că au reușit prima dezbatere transmisă în direct, la care să participe candidații la Primăria Sibiu, reprezentanții elevilor constată că, totuși, începerea anului școlar a fost decisă, la nivelul fiecărei instituții, fără ca elevii să fie în vreun fel consultați. ”Consultare cu elevii nu s-a făcut, așa că, fac un apel către toți directorii unităților de învățământ din județ să povestească cu reprezentanții elevilor din școala respectivă și să găsească soluții comune. Măcar acum, când chiar este vorba despre sănătatea și viitorul nostru, implicați-ne ca factor consultativ!”, propune Șerban Suciu (foto dreapta).
El remarcă și interesul ridicat asupra începerii anului școlar, manifestat de multe ori doar în contextul campaniei electorale pentru alegerile programate peste două săptămâni. ”Așadar, ne aflăm în situația în care elevii încep școala în 14 septembrie, nu știm cum, cu ce? De ce? Nu sunt tablete, nu sunt device-uri, în schimb facem campanie electorală. Multă și de prost gust. Lipim afișe, împărțim flyere și zâmbim la poze. Condamn cu fermitate această lipsă de moralitate și de etică pe care autoritățile competente o afișează în această perioadă”.
Din cei aproximativ 59.000 de elevi și preșcolari din județ, la nivelul județului vor începe școala în format fizic aproximativ 50.000. Situațiile anunțate oficial, însă, nu sunt întotdeauna cele reale.
O grădiniță din Sibiu nu se va deschide luni. Pentru două licee s-a trecut la scenariul verde
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 3240
Ultimele comentarii
Acum 12 minute
Dragoș
Acum 17 minute
Un sibian
Acum 17 minute
Diaspora
Acum 24 minute
@Spartoe
Acum 27 minute
@Sibian