Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Un sibian oferă „unei familii cumsecade” o casă la țară, spre folosință gratuită

Un sibian oferă „unei familii cumsecade” o casă la țară, spre folosință gratuită

Un sibian a decis să ofere spre folosință casa în care a locuit timp de șapte ani, în Blăjel. Bărbatul spune că nu dorește să ia chirie viitorilor locatari, ci doar ca oamenii să fie „cumsecade și să întrețină casa”. 

Mihai Szabo a locuit cu soția și copiii săi timp de aproape un deceniu, într-o casă în apropiere de părinții săi. Atunci când mama sa a decedat, bărbatul a decis că este momentul să se întoarcă în casa părintească, să vadă de tatăl său, în timp ce acesta din urmă avea să aibă grijă de nepoți, cât Mihai și soția sa erau la muncă. Din păcate însă, mutarea a lăsat cealaltă casă goală pentru mai bine de un an, iar sibianul a descoperit că se degradează tot mai mult.

„Când m-am mutat acolo era dezastru, am făcut cât am putut și am stat cu nevasta și cu copiii timp de șapte ani. Acum un an și jumătate, după ce a murit mama, m-am mutat cu familia la tata, ca să stea el cu copiii cât suntem eu și nevasta la muncă”, relatează bărbatul.

Casa pentru care a postat anunț pe internet este veche, dar are potențial, spune Mihai – trebuie doar să fie întreținută. Tocmai de aceea nici nu cere chirie, pentru că vrea ca viitorii locatari să aloce banii pentru propriul confort și pentru a păstra această casă, dragă sufletului său, în stare bună.

„Casa e bătrânească, trebuie un pic zugrăvită, întreținută. Nu vreau bani, doar să se ocupe de ea, să își plătească utilitățile și atât. Casa în care locuim noi acum e chiar lângă, putem să îi ajutăm pe cei care se mută, cu ce mai au nevoie. Îmi doresc doar să fie oameni cumsecade, să nu facă scandal, să rupă, eu sunt bucuros să îi las să stea aici mult și bine. Soră-mea e mutată la Sibiu, are apartament acolo, nu vine niciodată aici, au libertatea să stea cât vor vrea. Banii ce-i dă la chirie, 100-150 de euro, sunt ceva. Mai bine îi bagă în casă. Într-o lună, două și-o pun la punct și apoi plătesc doar taxele”, spune el. 

Oamenii care au venit până acum să vadă casa fie nu au dorit să rămână, fie aveau prea multe doleanțe. Mihai explică faptul că nu are mai mult decât atât de oferit și este sigur că atunci când o familie va avea cu adevărat nevoie de un loc să stea, va aprecia acest gest. „Au mai fost niște oameni. Unii spun că le place, altora nu le place casa. Unii mi-au zis că sunt 15 inși într-o odaie, le-am oferit casa asta și apoi mi-au venit cu tot felul de cerințe. Eu vreau să ajut un om care are nevoie, dar asta e ce am de oferit. Cine dorește, cine chiar are nevoie de o locuință, dacă e cumsecade, va primi.”

Cei care doresc să se intereseze de această locuință pot suna la numărul de telefon 0753995175.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Oli Oli

Acum 3 ani

Asta nu i oferta ! Omul i o pune la punct după care îl scoate de acolo. De fapt ai plătește o chirie mascată si depinde si de perioada ,trebuie sa fii nebun sa investesti acolo , sa nu faci un contract pe 10 ani si nu inteleg de ce numai cei cu familie au prioritate ! Asta i discriminare.
Raspunde

Ovi Diu

Acum 3 ani

Draga oli oli, eu nu am vazut si nu am auzit in viata mea ca un chirias sa puna ceva la punct. Oriunde ar sta el. Sa distruga, da. Dar sa repare ceva...... Familia aceea trebuie doar sa intretina casa si atat. Cade o tigla si eventual pune alta in loc . Sa faca focul sa nu apara igrasia si lucruri de baza. Gestul este frumos, insa nu cred ca se incumeta prea multa lume. La casa este de lucru. Mai bine iau ajutoare sociale si cersesc.
Raspunde

0li Oli

Acum 3 ani

Din cîte vad eu ,casa este intr o stare de degradare destul de avansată, acolo trebuie investesti 10-15000 lei sa poti locui acolo.La tara chiria este in jur de 150 lei pe o casa ,deci vine 1800 lei pe an , pai cînd îți scoti investiția ?
Raspunde

Voma .

Acum 3 ani

Pai in acest caz eu as propune totusi proprietarului sa-mi mai dea si el ceva banuti...si flori.
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 3 ani

se poate rezolva totusi
Raspunde

Grita Dobrin

Acum 3 ani

A-si dori o casa an chirie daca se poate ma puteti contacta la nr de telf suntem familie 0741309226
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus