Marţi,
22.09.2020
Cer Senin
Acum
20°C

La Roșia se construiește una dintre cele mai mari rampe de gunoi de grajd din țară

15 Septembrie 2020 16:59

La Roșia se construiește una dintre cele mai mari rampe de gunoi de grajd din țară

Construirea unei rampe de gunoi de grajd pentru toți cetățenii comunei Roșia reprezintă un proiect pentru care primarul Ioan David a obținut finanțare din fonduri europene. Lucrările pentru rampă au început în septembrie și urmează să se finalizeze peste trei luni.

„Fermierii din zonă au accesat subvenții. În urma subvențiilor accesate, au început să aibă controale de la Agenția de plăți și intervenții în agricultură care verifică ce fac aceștia cu gunoiul de grajd. Fermierii nu au rampe de gunoi, motiv pentru care au primit penalizări. Nu au situația financiară necesară pentru a construi o astfel de rampă întrucât aceasta implică foarte multe costuri. Pentru că sunt foarte multe animale pe raza comunei, am luat decizia de a accesa fonduri europene pentru a putea avea această rampă”, explică Ioan David, primarul comunei Roșia.

Suprafața pe care urmează să se construiască rampa are aproximativ 3000 de metri pătrați, fapt ce o face să devină una dintre cele mai mari rampe de gunoi din țară. „Este o rampă foarte mare, una dintre cele mai mari de la noi din țară. Suprafața măsoară în jur de 3000 de metri pătrați, iar investiția se ridică la peste două milioane de lei. Pe lângă această rampă, am achiziționat și utilajele necesare funcționării ei: încărcător, tractoare și remorci”, adaugă primarul comunei Roșia.

Proiectul este finanțat cu fonduri obținute de la Ministerul Apelor și Pădurilor și Banca Mondială.

 

 

Vizualizari: 1264

Comentarii

1 comentarii

2 Cents

Acum 6 zile

Hmmm, parfum ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus