Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
5°C

Containere ”high-class” pentru sibienii din Piața Huet: duc gunoiul cu cardul

16 Septembrie 2020 19:56

Containere ”high-class” pentru sibienii din Piața Huet: duc gunoiul cu cardul

După ce o firmă din Germania a prezentat soluții moderne de gestionare a colectării selective a deșeurilor, în Piața Huet a fost amplasat un prim modul la care accesul este restricționat.

Primul modul amplasat în centrul Sibiului este destinat strict locuitorilor din Piața Huet. Acestora le sunt oferite carduri de acces, cu ajutorul cărora pot deschide containerele în care să depună deșeurile reziduale, cele biodegradabile, cele de plastic și metal și, respectiv, deșeurile de hârtie și carton.

Modulul amplasat în Piața Huet a fost prezentat drept unul care înregistrează individual fiecare utilizare a containerului și poate transmite aceste date atât Direcției Fiscale în vederea facturării, cât și fiecărui utilizator în parte. ”În acest mod cetățenii ar putea să își monitorizeze costurile, dar și să își dea seama dacă colectează selectiv corect. Acest sistem de deschidere cu cardul a fiecărui container va oferi cetățenilor posibilitatea să măsoare volumul de deșeuri pe fiecare fracție pe care îl aruncă în fiecare lună”, anunțau, în vară, reprezentanții Primăriei Sibiu.

Containerele cu ”acces digital” au fost prezentate administrației locale în vara acestui an

Administrația locală a inițiat, în urmă cu câteva zile, o procedură de amenajare a zece astfel de platforme de colectare a deșeurilor, doar că – spre diferență de modulul din Piața Huet - în cadrul acestui contract containerele vor fi amplasate subteran. Detalii despre acest contract puteți citi aici

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Neluțu O

Acum 1 lună

În P-ța Huet ,din cîte știu eu, mai sunt max. 6 familii. Puneți asemenea containere în Hipodrom, Gara Mică etc. Apropo , pentru mașinile locatarilor nu găsiți niște containere ? Stăăăm la barieră și la piloni zeci de minute ,iar mașinile primăriei au culoare speciale de intrare și ieșire .
Raspunde

Alexandru B

Acum 1 lună

Aceste containere "high-class" sunt doar niste pubele generice inchise intr-o carcasa de metal cu aspect oarecum industrial. Accesul NU se face cu "cardul" ci cu o cheita - sunt destul de sigur ca aceste containere nu "inregistreaza individual fiecare utilizare". Aceste "containere" nu se incadreaza in "peisagistica" centrului istoric. Bonus - locatarii vor fi incantati vara, cand vor deschide aceste cutii din metal, fara ventilatie, si care au stat toata ziua in soare, si vor simtii mireasma biodegradabilului high-class.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus