Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
4°C

Secretomania reînvie: opt elevi și șase profesori, confirmați cu SARS-CoV-2. Nu se mai spune unde

17 Septembrie 2020 14:52

Secretomania reînvie: opt elevi și șase profesori, confirmați cu SARS-CoV-2. Nu se mai spune unde

17 este numărul persoanelor care, de la începutul anului școlar, au fost descoperite cu virusul SARS-CoV-2. De joi, însă, informațiile despre școlile în care apar noi cazuri nu se mai fac publice.

Numărul elevilor infectați cu SARS-CoV-2 a rămas constant – opt – față de ziua precedentă, pentru ziua de joi fiind anunțate noi cazuri de Covid-19 în rândul cadrelor didactice (un caz nou, șase în total) și în rândul personalului nedidactic (trei în total, un caz nou).

Față de ziua anterioară, autoritățile comunică o creștere semnificativă a persoanelor angrenate în sistemul educațional și care au intrat în izolare. Numărul total a ajuns la 241 (față de 113 în cursul zilei de miercuri), dintre care 116 elevi, nouă persoane din rândul cadrelor didactice, alte patru din rândul personalului didactic auxiliar, iar restul de 112, din cadrul personalului nedidactic.

În fine, printre informațiile comunicate de autorități se mai află și situația cadrelor didactice aflate în situație de risc și care predau on-line: opt erau anunțate în cursul zilei de miercuri, nouă sunt anunțate joi.

Spre diferență de zilele anterioare, însă, informațiile despre situația evoluției cazurilor de Covid-19 în școlile din județul Sibiu se transmit, începând de joi, de către Instituția Prefectului Sibiu. Iar conform cutumelor impuse de ”Grupul de comunicare strategică” încă de la începutul pandemiei, aceste informări nu mai sunt însoțite și despre date referitoare la unitățile școlare în care au fost detectate noi cazuri de Covid-19. Până miercuri inclusiv, reprezentanții Inspectoratului școlar județean făceau publice numele instituțiilor de învățământ unde apăreau noi cazuri de infecții cu SARS-CoV-2.

Merită reamintit că în prima perioadă de la confirmarea pandemiei de Covid-19, din motive insuficient argumentate, autoritățile județului nu comunicau și localitățile în care apăreau noi cazuri de infecții, astfel de informații fiind obținute ”pe surse”. Din această lună, însă, aceleași autorități au început să comunice și aceste date.

Vizualizari: 3066

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus