Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

O concluzie după o săptămână de controale ale ITM: Sibienii se protejează de coronavirus când lucrează la negru

O concluzie după o săptămână de controale ale ITM: Sibienii se protejează de coronavirus când lucrează la negru

Inspectorii ITM Sibiu au efectuat săptămâna trecută 70 de controale la diferite firme și angajatori din Sibiu, descoperind mult mai multe probleme legate de munca la negru sau neplata angajaților decât referitoare la protejarea împotriva coronaviruslului.

Conform unui comunicat de presă remis luni, în perioada 12-18.09.2020 Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a efectuat un număr de 70 de controale ce au vizat verificarea modului în care se respectă măsurile de reducere a riscului de contaminare cu SARS-COV-2, fiind constatate 23 de deficienţe constând în: neefectuarea triajului epidemiologic, lipsa dispenserelor cu dezinfectanţi, neasigurarea igienizării mijloacelor de transport persoane etc.

Aceste neconformităţi au fost sancţionate cu 22 de avertismente şi o amendă în valoare de 1000 lei.

În cadrul acestor controale au fost verificate şi o serie de alte aspecte referitoare la aplicarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind constatate 35 de deficienţe referitoare la: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, neacordarea drepturilor salariale, nestabilirea programului de lucru pentru contractele individuale de muncă cu timp parţial, neasigurarea echipamentului individual de protecţie pentru lucrul la înălţime, instruire necorespunzătoare, lipsa semnalizării de securitate la locul de muncă etc.

Abaterile de la prevederile legale au fost sancţionate cu 30 de avertismente şi 5 amenzi în valoare totală de 111.000 lei fiind depistate 5 persoane care prestau muncă nedeclarată şi sistată activitatea la un loc de muncă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus