Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Decanul facultății de medicină din Sibiu, vindecat de Covid: „Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă”

Decanul facultății de medicină din Sibiu, vindecat de Covid: „Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă”

Decanul Facultății de Medicină din Sibiu, medicul Radu Fleacă, avertizează asupra complexității virusului SARS-CoV-2, după ce a confirmat în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 22 septembrie, că a fost bolnav de COVID-19. Acesta spune că virusul își lasă amprenta asupra capacității fizice și psihice pentru o perioadă mult mai lungă decât o gripă.

„Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă. Este o boală serioasă care poate și creează probleme dificile și nu mă refer aici din punct de vedere al sistemul economic și la încărcarea sistemului sanitar, ci vorbesc din punct de vedere al pacientului care a trecut prin așa ceva. Virusul își lasă amprenta asupra capacității fizice și psihice pentru o perioadă mult mai lungă decât o gripă. Încă nu se știe cum este evoluția acestui virus și a pacienților și a imunității. Sunt o mulțime de necunoscute, dar nu sunt eu cel mai în măsură să dau date științifice despre asta.”

Medicul spune că nu știe cum a contactat virusul, dar se bucură că, în afară de soția sa, nu a mai infectat pe nimeni.

„Nu știu cum am contactat boala. Noi cred că ne protejăm cel mai mult. Eu personal am purtat tot timpul mască și afară n-am fost în spații aglomerate, dar nu știu de unde am luat boala. Măcar mă bucur că nu am transmis decât soției mele, din păcate, dar n-am reușit să infectez pe altcineva”, a mai spus decanul Facultății de Medicină.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus