Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Parlamentul a votat creșterea pensiilor cu 40%, cu voturile PSD, ALDE, Pro România și UDMR

Parlamentul a votat creșterea pensiilor cu 40%, cu voturile PSD, ALDE, Pro România și UDMR

Parlamentul a votat astăzi majorarea pensiilor cu 40%, amendament susținut de PSD la legea rectificării bugetare. Potrivit modificărilor făcute în comisiile de specialitate și adoptate de plen, ar trebui majorate și salariile profesorilor din acest an, iar autoritățile locale ar urma să primească mai mulți bani, anunță Digi24.ro. Rectificarea bugetară a fost adoptată de plenul reunit al Parlamentului în forma dorită de PSD.

Au fost 242 de voturi pentru, modificările fiind susținute de PSD, ALDE, Pro România și UDMR. Rectificarea bugetară a fost adoptată de plenul reunit al Parlamentului în forma dorită de PSD, astfel încât pensiile vor fi majorate cu 40%, cresc salariile profesorilor și sunt alocate sume suplimentare pentru autoritățile locale.  

Călin Popescu Tăriceanu a spus că Guvernul s-a împrumutat cu 100 de miliarde, iar banii trebuiau folisiți pentru pensii mai mari. „De acești bani au profitat clienții politici ai PNL”, a acuzat el. „I-aș ruga pe Iohannis, Orban și Cîțu s trăiască cu 1.000 de lei pe lună și să ne zică câte zile au rezistat”, a mai spus el, acuzând că peste 1,4 milioane de români care câștigă sub această sumă sunt disprețuiți de guvernanți. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, le-a spus parlamentarilor că modificările pe care vor să le facă demonstrează ipocrizie. „Într-o perioadă de creștere economică, fără pandemie, Guvernul PSD știa că nu poate să mărească pensiile cu 40%. (...) O grupare vrea să arunce acum țara în aer”, a spus Cîțu, conform Hotnews.ro.

Liberalii vor contesta legea la Curtea Constituțională.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1434

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Toma Toma

Acum 3 ani

Eu nu ma bucur deloc de aceasta oferta!Preturile vor exploda iar banii pe care(eventual)ii vor primi pensionarii nu vor ajunge nici pentru o saptamana de cumparaturi!Ati fost in piata?Sau la alimentara ori la farmacie?Da,vor avea mai multi bani dar puterea de cumparare cu mult mai mica,deci vom trai mai rau!Cand,insa,esti condus de politicieni iresponsabili,totul se prabuseste in jurul tau!Cei care sunteti tineri si in putere,plecati cat mai repede,oriunde in lume!Romania va cadea de pe harta!
Raspunde

Dan Trifaz

Acum 3 ani

Da...multumim PNL ! Esti aceeasi mizerie ca si PSD. Sa arunci Romania in haos, de dragul castigului la vot, mi se pare fenomenal de falimentar.... va era asa frica de USR, incat ati acceptat mizeria PSD, ca sa nu pierdeti voturile. Cine plateste toate pensiile alea, inconstientilor ?
Raspunde

Johnny Cash

Acum 3 ani

Cetatene esti cam pe langa, nu vezi in titlu cine a votat ? Nu stii cine are majoritate in parlament inca ? PSD !!!! De aia trebuie sa iesim la vot la parlamentare sa-i starpim
Raspunde

Dan Trifaz

Acum 3 ani

Asa e...sa iesim si sa votam USR, ca sa starpim si mocirla galben-portocalie si aia rosie dintr-un foc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus