Sâmbătă,
24.10.2020
Cer Senin
Acum
6°C

Iohannis: Nu văd motive pentru un lockdown, în care cetățenii sunt obligați să stea acasă

23 Septembrie 2020 18:46

Iohannis: Nu văd motive pentru un lockdown, în care cetățenii sunt obligați să stea acasă

Președintele a declarat, miercuri, că nu sunt motive pentru a intra din nou în carantină, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus este în creștere. 

"Nu văd motive pentru un nou lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu, însă da, vedem şi la noi şi în altă parte cum numărul de infectări este totuşi în creştere şi de aceea subliniez de fiecare dată: noi putem să stăpânim răspândirea epidemiei, dacă respectăm regulile simple arhicunoscute - purtarea măştii, distanţare, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor. Sunt lucruri atât de simple prin care reuşim să stăvilim răspândirea virusului", a spus Iohannis, într-o conferința de presă.

"Este foarte puțin probabil să mai revenim la starea de urgență, fiindcă disfuncționalitățile au fost totuși - în economie, în marile sisteme – majore, disfuncționalitățile care au apărut datorită specificului stării de urgență. Însă, între timp, am învățat multe despre această pandemie, știm cum să o gestionăm, știm cum să aplicăm restricții și norme - locale, județene, regionale - și am toată speranța că vom reuși să stăpânim răspândirea acestei pandemii cu măsurile care au fost deja exersate până acum cu succes, fără să reintrăm în starea de urgență. Starea de urgență trebuie să rămână ultima soluție, atunci când nimic altceva nu mai funcționează, și sper să nu mai ajungem acolo", a mai spus președintele.

Vizualizari: 1114

Comentarii

1 comentarii

2 Cents

Acum 4 săptămâni

„Sunt unii politicieni care fug mai mult după voturi decât după sănătatea oamenilor și care cer ca specialiștii să vină cu dovezi. Ce dovezi pot aduce decât cele comunicate zilnice. Păi ce alte doveni așteaptă? 237 de noi infectați, peste 150 de oameni la terapie intensivă. Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. Ori ești precaut ori ești prost!”, a precizat Klaus Iohannis. Atunci erau peste 150 in ATI. Acum cati sunt? Mult mai multi. Atunci erau 237 de noi infectati. Acum cu testari mai serioase avem cate 1600+ pe zi. Deci ori esti precaut, ori ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus