Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Primăria Sibiu face pași concreți pentru viabilizarea zonei viitorului Spital Județean

Primăria Sibiu face pași concreți pentru viabilizarea zonei viitorului Spital Județean

Primăria Sibiu a finalizat un proiect și a inițiat un al doilea  în sensul viabilizării zonei în care se va construi noul Spital Județean care va include și o secție pediatrică.

“Pe de o parte am modernizat str. Tractorului, care va reprezenta una dintre căile de acces dinspre oraș spre zona Spitalului, atunci când va fi construit. Un al doilea proiect se referă la modernizarea Căii Șurii Mici și transformarea acesteia într-un coridor de mobilitate, urmând să asigure conexiunile și cu Spitalul, dar și cu cartierele rezidențiale din zonă. Concret, strada va fi reamenajată cu bandă dedicată pentru transportul public și piste pentru biciclete. Pentru acest proiect am reușit să atragem finanțare din fonduri europene pentru realizarea documentației tehnice.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Str. Tractorului a fost modernizată pe întreaga lungime de aproximativ 1 km, valoarea investiției ridicându-se la 4,7 milioane lei. Aceasta va reprezenta una dintre căile de acces dinspre oraș spre viitorul Spital Județean, fiind planificată extinderea străzii spre zona Spitalului atunci când vor începe lucrările de construcție.

Rețelele de apă și canalizare au fost modernizate, iar canalizarea a fost redimensionată pentru a putea prelua atât viitorul Spital, cât și ansamblurile rezidențiale din zonă. Și iluminatul public pe această stradă a fost modernizat, iar în subteran s-a instalat tubulatura unde urmează să fie coborâte cablurile de telecomunicații, suspendate pe stâlpi. De asemenea, au fost amenajate trotuarele și carosabilul și s-au creat piste pentru biciclete, separate de carosabil prin borduri. 

Calea Șurii Mici va deveni coridor de mobilitate spre viitorul Spital Județean și ansamblurile rezidențiale din zonă. Proiectul deja demarat presupune modernizarea Căii Șurii Mici, aceasta fiind o importantă cale de legătură între oraș și viitorul Spital Județean. Concret, se vor realiza următoarele lucrări:

  • Modernizarea carosabilului, care va include o bandă dedicată pentru transportul public
  • Extinderea infrastructurii pentru deplasările pietonale în condiții de siguranță, inclusiv crearea de zone verzi
  • Amenajarea de piste pentru biciclete, separate de carosabil și calea pietonală
  • Amenajarea iluminatului public eco-eficient, care va fi conectat la sistemul de telegestiune a iluminatului din municipiu
  • Extinderea rețelei de canalizare și alimentare cu apă
  • Instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate de telecomunicații

La acestea se vor adăuga și construcția unei noi creșe și a unei noi grădinițe care să acopere necesarul pentru ansamblurile rezidențiale din zonă.

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Sibiu a depus un proiect și a obținut finanțare din fonduri europene pentru realizarea documentației tehnice. Următorul pas în proiect este organizarea procedurii de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, iar apoi se vor contracta lucrările propriu-zise.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Din Sibiu

Acum 3 ani

Ce harnici devin toti inainte de alegeri! Propun sa facem tot timpul alegeri.
Raspunde

Sebi Sibian

Acum 3 ani

Cum modernizati Str. Calea Surii Mici daca aveti un pod asa de stramt, care ar fi trebuit construit pe 4 benzi. Ce faceti cand ajungeti la pod toata circulatia in ambele sensuri va fi strangulata si cozile de masini vor fi pana in poarta spitalului. Nu spuneti nimic de felul cum se va desfasura circulatia pe intreg tronsonul strazii Calea Surii Mici inclusiv pe viaduct . Eu cred ca intai trebuie gandita infrastructura si apoi constructia , asa se procedeaza in tarile din vestul europei ex. Germania.

Raspunde

Citizen X

Acum 3 ani

Daca mai amana mult nu vor mai avea pe unde sa faca strada. Deja cartierul Magnolia s-a extins pana in sosea pentru ca au fost incapabili sa securizeze teren pentru a face o strada civilizata, cu 2-3 benzi pe sens, pista de bicicleta si trotuare largi. Dar totul e gargara electorala, la fiecare 4 ani suflam praful de pe proiecte si le prezentam ca “sigure”.

Raspunde

Miki Maus

Acum 3 ani

Sper sa se fi gandit si la un parc....la cate ansamblurile rezidențiale vor fi in zonă

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus