Sâmbătă,
24.10.2020
Cer Senin
Acum
6°C

Primărie: Sibiul primește o confirmare avizată că stă bine la capitolul digitalizării serviciilor publice

23 Septembrie 2020 16:28

Primărie: Sibiul primește o confirmare avizată că stă bine la capitolul digitalizării serviciilor publice

Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, a făcut public un studiu de specialitate realizat pe tema e-guvernării locale, oferită cetățenilor de administrațiile locale. Cu alte cuvinte au măsurat 47 de indicatori grupați pe cinci categorii mari, fiecare cu o anumită pondere în nota finală: Ergonomie (15%), Conținut (25%), Servicii online (25%), Participarea și implicarea cetățenilor (20%), Securitatea și protecția datelor personale (15%). 

În urma evaluării, Sibiul a obținut 87,85 puncte din 100 posibile, ceea ce îl situează pe locul 2 în țară. 

“Este o confirmare avizată că Sibiul stă bine la acest capitol. Primăria Sibiu a pus un accent deosebit pe această digitalizare, punând la dispoziție site-uri, aplicații, instrumente de plată și comunicare tot mai multe, dezvoltate adaptat la specificul orașului și al comunității. Suntem, deci, pe drumul cel bun. Rezultatele acestui studiu reprezintă și o încurajare pentru noi în sensul continuării digitalizării serviciilor publice și îmbunătățirii continue a conținutului și a formei de prezentare, pentru o mai mare eficiență și pentru o comunicare mai directă cu cetățenii.” Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu 

Sursă: https://fspac.ubbcluj.ro/ro/evenimente/evaluarea-guvernarii-electronice-orasele-din-romania 

Vizualizari: 820

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus