Duminică,
13.06.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Tânăra amnezică se întoarce acasă. Sibienii s-au mobilizat să îi găsească familia

Tânăra amnezică se întoarce acasă. Sibienii s-au mobilizat să îi găsească familia

Tânăra a cărei poză a fost distribuită în masă pe rețelele de socializare în ultimele două zile se va întoarce acasă. Ea a fost găsită de un echipaj de poliție, plimbându-se confuză pe străzile din Sibiu, fără să fi știut cine era sau unde se afla. Datorită unei sibience care a postat fotografia ei pe internet, cerând ajutorul comunității, identitatea femeii a fost aflată – are 22 de ani și vine din Afumați, Ilfov. Frații ei o căutau, fără să fi știut că tânăra îi căuta la rândul ei, dar în cu totul alt județ. 

Luiza Sîrbu a fost cea care, în urmă cu două zile, a lansat un apel către comunitatea sibiană, pe Facebook. Atunci când un polițist a contactat-o pentru a afla dacă o cunoaște pe femeia care își uitase identitatea, sibianca a decis să ajute cu orice putea – așa că a luat poza făcută de autorități și a distribuit-o pe rețelele de socializare.

„Eu am lucrat la o spălătorie de pe Calea Șurii Mari, de lângă Hornbach. Lucrând până seara târziu, patrulele de poliție mai veneau și stăteau cu mine când era întuneric. Așa am ajuns să cunosc majoritatea polițiștilor din zona aceea. Alaltăieri am primit mesaj de la un domn polițist întrebându-mă dacă o cunosc pe acea doamnă, care susținea că are o rudă care lucrează la una din spălătoriile de lângă Hornbach. Nu o știam, dar am întrebat dacă aș putea să public poza ei pe rețelele de socializare, pe grupurile pe care mai fac postări și mi s-a dat acordul. În momentul următor am distribuit poza peste tot pe unde am putut, iar lumea a luat inițiativa și a distribuit mai departe postarea mea de aproximativ 900 de ori”, spune Luiza.

Nimeni din Sibiu nu o cunoștea pe tânără. Cu toate acestea, sibianca nu și-a pierdut speranța și în mai puțin de două zile a aflat identitatea ei, după ce a primit dintr-o dată câteva zeci de mesaje – fata pierdută venea din Ilfov.

„Ieri în jurul orei 13-14 a început lumea să îmi scrie că fata este din Afumați, Ilfov. Am primit vreo 50 de mesaje și toate spuneau același lucru. Am comunicat domnului polițist cu care vorbisem inițial aceste informații și mi-a spus să cer date de contact și mai multe detalii despre ea, eventual o poză după buletin. Am găsit-o pe o doamnă care susține că este vecină cu ea și mi-a trimis o poză după buletinul vechi, mi-a spus că îi cunoaște frații și mi-a povestit mai multe despre viața familiei ei. Între timp am reușit să iau legătura chiar cu unul din frați și am aflat de la ei că nu au o situație financiară atât de bună și depind de poliție și spitalul din Sibiu să o poată transfera în Ilfov. Țin să le mulțumesc tuturor persoanelor care m-au ajutat să o găsesc, prin ridicarea postării, prin distribuire și prin orice metodă care le-a fost la îndemână. Mi-a fost de folos să aflu cine este fata și să pot transmite mai departe domnului polițist”, relatează femeia.

Potrivit Luizei, nimeni nu știe cum a dispărut din Ilfov sau când. A fost găsită de un echipaj de poliție locală, mergând singură pe stradă. Autoritățile au încercat să o legitimeze dar ea nu știa de unde este, cine este și unde e, ci doar că este rudă cu o persoană care lucrează la spălătorie, lucru care i-a fost confirmat Luizei ulterior, de șefa unuia din frații ei – are un frate care lucrează la o spălătorie lângă un Hornbach, dar în București, nu în Sibiu.

Autoritățile sibiene confirmă faptul că identitatea tinerei a fost găsită și spun că vor fi făcute demersurile necesare pentru ca aceasta să ajungă înapoi la familie. „În cursul zilei de ieri, polițiștii sibieni au reușit identificarea persoanei în cauză. Datele sale au fost comunicate unității medicale solicitante în vederea efectuării demersurilor specifice”, a transmis Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Vizualizari: 35732

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus