Joi,
29.10.2020
Parțial Noros
Acum
10°C

Ziua Internațională împotriva exploatării sexuale și traficului femeilor și copiilor. „Femeile și copiii sunt cele mai vulnerabile și mai expuse categorii sociale”

23 Septembrie 2020 15:25

Ziua Internațională împotriva exploatării sexuale și traficului femeilor și copiilor. „Femeile și copiii sunt cele mai vulnerabile și mai expuse categorii sociale”

Ziua Internațională împotriva exploatării sexuale și traficului femeilor și copiilor este marcată astăzi, la nivel mondial. Exploatarea sexuală este una dintre cele mai răspândite forme de exploatare în rândul traficului de persoane, iar trăsătura comună a victimelor acestor abuzuri este vulnerabilitatea.

“Traficul de fiinţe umane poate fi asociat cu sclavia modernă, fenomen care, prin încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, distruge familii şi comunităţi din întreaga lume. Este nevoie de informare, voință comună și o legislație cât mai aspră pentru combaterea acestei forme de sclavie modernă. Femeile și copiii sunt cele mai vulnerabile și mai expuse categorii sociale în cazul exploatării sexuale sau de altă natură și a traficului de persoane. De aceea depinde de fiecare dintre noi să conștientizăm amploarea acestui fenomen și să facem tot ce ne stă în putință pentru combaterea lui”, a declarat Laura Camelia Vîlsan, director general DGASPC Sibiu, într-un comunicat de presă.

De la începutul acestui an și până în prezent, DGASPC a înregistrat trei sesizări în ceea ce privește traficul de minori, nouă sesizări referitoare la pornografia infantilă și patru sesizări cu privire la exploatarea prin muncă a șase copii.

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane vine în sprijinul victimelor sau potențialelor victime  cu o linie telefonică- HELP LINE 0.800.800.678, de unde acestea pot afla informații de interes general referitoare la plecarea la muncă în străinătate sau pentru a anunța un posibil caz de trafic de persoane.

Vizualizari: 607

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus