Sâmbătă,
24.10.2020
Cer Senin
Acum
5°C

FOTO/Flash mob în centrul Sibiului pentru elevii de la sate: Autoritățile să-și deschidă ochii, să asculte vocile elevilor

24 Septembrie 2020 18:21

FOTO/Flash mob în centrul Sibiului pentru elevii de la sate: Autoritățile să-și deschidă ochii, să asculte vocile elevilor

Aproximativ 20 de elevi au organizat un Flash mob spontan prin care atrag atenția autorităților asupra imposibilității ținerii cursurilor on line în unele zone rurale. De asemenea, își doresc să reamintească, faptul că, în urmă cu mai bine de șase luni, au fost promise device-uri pentru toți copiii din mediile rurale și din medii defavorizate, pentru a le facilita dreptul la educația on line, dar acele promisiuni șu s-au materializat până în acest moment.

Aproximativ 20 de elevi au luat parte la realizarea unui Flash mob spontan pentru a-și susține colegii din mediul rural și pe cei din familii defavorizate. Flash mob-ul a fost organizat de cei de la revista elevilor „Exercițul 18”.

„Ne-am dorit ca acest Flash mob să fie unul spontan de aceea nu l-am anunțat pe site-urile de socializare și am răspândit vorba prin viu grai. Flash mob-ul este unul în care nu ne vom mișca, ne vom așeza pe rănduri, păstrând distanța socială și vom ridica, fiecare, câte un device, țănând, în același timp, privirea în pământ. Vrem să atragem atenția supra faptului că școala a început deja de două săptămâni, sunt șanse mari ca multe școli să intre în scenariul roșu, iar elevii care nu pot face școala on line din diferite motive, nu au tablete, nu au laptop, nu au internet sunt dezavantajați, pentru că nu vor avea acces la educație. Ne dorim ca autoritățile să-și deschidă ochii, să vadă ce nu este în regulă, să asculte vocile elevilor și să depolitizeze educația”, spune Alexandru Pașca, elev al Liceului de Artă din Sibiu și tehnoredactor al revistei „Exercițiul 18”.

Alexandru Pașca, elev al Liceului de Artă din Sibiu și tehnoredactor al revistei „Exercițiul 18”

Printre organizatori s-a numărat și Teodora Minea, redactor al revistei, una dintre elevele care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an și actualmente studentă la Facultatea de Teatru din Cluj.  

„Sunt sute de copii din mediul rural care încă își așteaptă dreptul la educație, își așteaptă device-urile mult promise care n-au apărut și de care avem deja nevoie pentru școala on line”, spune și Teodora.

În discursul ținut înainte de a începe evenimentul, tinerii s-au arătat dezamăgiți de felul în care autoritățile au tratat problemele acestor copii pe care îi consideră dezavantajați față de cei care au posibilitatea de a învăța on line.

Teodora Minea, foto dreapta

„Este un flash mob organizat de elevi pentru elevi, cum facem noi de fiecare dată. Ce este important este că facem acest flash mob pentru elevii din mediul rural care nu au acces la tehnologie și față de care vrem să ne arătăm solidaritatea. La începutul pandemiei cifrele arătau că erau 4.300 de elevi fără acces la tehnologie, au fost multe inițiative și promisiuni, dar acum, după două săptămâni după ce a început școala, situația a rămâne extrem de dezorganizată”, spune și Șerban Suciu, președintele Consiliului Elevilor Sibiu, care a fost prezent și a susținut inițiativa colegilor lui.

Elevii au stat minute în șir cu mâinile ridicate, ținând device-uri și fără să se miște. 

Tag-uri: Flash Mob

Vizualizari: 4840

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 săptămâni

Cum dracu' se poate organiza un protest spontan?

Raspunde

Flash Mop

Acum 4 săptămâni

Curios. Până să vină campania electorală nu i-am văzut pe elevii ăștia să demonstreze în ajutorul colegilor lor de la sate care au veceurile în curte, problemă veche de ani de zile.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus