Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Un sibian a găsit muniție din 1937, în propria gospodărie

Un sibian a găsit muniție din 1937, în propria gospodărie

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a fost solicitată să intervină în localitatea Orlat unde un cetățean a găsit în propria gospodărie, sub o grindă veche, elemente de muniție, în timp ce efectua unele lucrări de construcție. 

Specialiștii s-au deplasat la fața locului unde au efectuat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unor cartușe infanterie cal 7.92mm datate din anul 1937, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU.

În cazul găsirii unor astfel de elemente periculoase, ISU Sibiu recomandă cetățenilor respectarea cu strictețe a următoarelor măsuri: 
• să sune imediat la numărul de urgență 112;
• să nu atingă muniția neexplodată;
• să se îndepărteze de locul în care le-au găsit;
• să țină copiii și  animalele departe de locul periculos; 
• să nu le domonteze componentele;

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1020

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus