Joi,
22.10.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Trei sibieni care foloseau metoda „accidentul” au fost condamnați la închisoare

25 Septembrie 2020 12:40

Trei sibieni care foloseau metoda „accidentul” au fost condamnați la închisoare

Trei bărbați din Sibiu, care se foloseau de metoda „accidentul” pentru a înșela, au fost condamnați definitiv la pedepse cu închisoarea, anunță ziare.com. Sentința definitivă a fost pronunțată pe 22 septembrie, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Din cinci persoane ridicate și duse la audieri în vara lui 2019, apoi trimise în judecată, trei bărbați s-au ales cu ani de închisoare. Sibienii au fost judecați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și tentativă la înșelăciune - Gheorghica Constantin (32 de ani) a primit 4 ani și 5 luni de închisoare, Muntean Michael Paul (24 de ani) 3 ani și 4 luni, iar Grozav Liviu Nicolae (42 de ani) a primit 1 an și 10 luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere.

Gruparea a fost constituită de Gheorghica Constantin, în 2019, relatează ziare.com, la scurt timp după eliberarea acestuia din penitenciar, unde executase o pedeapsă pentru fapte similare.

În total, procurorii au probat 15 fapte, iar valoarea totală a banilor plătiți de victime se ridică la aproape 140.000 de lei. O victimă a plătit chiar și 15.000 de lei și 400 de euro. A fost sunată în 2 februarie 2019 și i s-a transmis de către "procuror" faptul că fiica sa a provocat un grav accident rutier, că el se află la spital împreună cu victima și are nevoie de bani să o scape de probleme. Inculpatul Muntean Michael Paul s-a prezentat la domiciliul persoanei și a primit banii. Când și-a dat seama că a fost înșelat, bărbatul a sunat la poliție.

Magistrații au dispus că inculpații să plătească și banii obținuți prin săvârșirea infracțiunilor. Cu o parte dintre victime s-au împăcat, iar faptul că au recunoscut infracțiunile le-a adus pedepse mai mici decât ar fi primit în mod normal.

Sursa: ziare.com

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus