Miercuri,
21.10.2020
Innorat
Acum
12°C

Zece școli din județul Sibiu schimbă programul. Colegiul Goga și Grădinița nr.19 trec de la scenariul verde la cel galben

25 Septembrie 2020 11:17

Zece școli din județul Sibiu schimbă programul. Colegiul Goga și Grădinița nr.19 trec de la scenariul verde la cel galben

Zece școli din județul Sibiu își schimbă scenariul în urma unei hotărâri votată astăzi, 25 septembrie, în cadrul Ședinței Extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În urma acestei hotărâri doar două unități de învățământ trec din scenariul 1 în scenariul 2, restul trec din scenariul 2 sau 3, în 1.

Astăzi, 25 septembrie a avut loc Ședința Extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a adoptat Hotărârea 48/2020 cu privire la modificarea scenariilor în cadrul unor unități de învățământ.

Conform acestei hotărâri s-a aprobat, în unanimitate de voturi, modificarea scenariilor în zece unități de învățământ. Astfel, începând cu data de 28 septembrie Şcoala Gimnazială „Viorel Cucu Paltin” Arpaşu de Jos (cu structurile Şcoala Gimnazială „Aurel Popa” Arpaşu de Sus, Grădiniţa cu Program Normal Nou Român, Grădiniţa cu Program Normal Arpaşu de Sus ) – trece din scenariul 3 în scenariul 1.

De asemenea, din data de 30 septembrie se modifică următoarele scenarii:

  • Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 19 Sibiu- trece din scenariul 1 în scenariul 2;
  • Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 29 Sibiu- trece din scenariul 2 în scenariul 1;
  • Şcoala Gimnazială nr. 8 Sibiu- trece din scenariul 2 în scenariul 1;
  • Colegiul Naţional „O. Goga” Sibiu- trece din scenariul 1 în scenariul 2;
  • Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu- trece din scenariul 2 în scenariul 1;
  • Şcoala Gimnazială Alma (cu structurile Grădiniţa cu Program Normal Alma, Şcoala Primară Giacăş, Grădiniţa cu Program Normal Şmig, Şcoala Gimnazială Şmig )- trece din scenariul 2 în scenariul 1;
  • Şcoala Gimnazială “Ilie Micu” Ludoş- trece din scenariul 3 în scenariul 1.

Colegiul Naţional „O. Goga” și Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 19 din Sibiu sunt singurele unități școlare care trec de la scenariul verde la cel galben. Restul școlilor trec de la scenariile galbe, respectiv roșu la scenariul verde.

Contactată telefonic de reporterii „Turnul Sfatului”, Laura Dumitru, directoarea Colegiului „Octavian Goga” explică situația arătând faptul că s-a apelat, încă de la începutul anului școlar la o combinație între scenarii.

„La colegiu avem scenariul galben, respectiv jumătate dintre elevi la școală și jumătate intră on line, având în vedere numărul foarte mare de elevi pe care îl avem. Sunt 1960 de elevi. Noi am propus încă de la începutul anului o combinație de scenarii, pentru că tot nivelul primar, gimnazial, respectiv clasele a XII-a, ceea ce înseamnă 1.400 de elevi sunt pe scenariul vedre și vor rămâne așa. Acești copii vin la școală. Clasele sunt dotate cu separatoare de policarbonat, iar pentru clasele de liceu, a IX-a, a X-a și a IX-a am ales varianta aceasta în consiliul de administrație, scenariul hibrid. Este realizat deja sistemul. Se transmit lecțiile din clasă. Fiecare sală de clasă este dotată cu desktop, respectiv unitate, cameră, microfon, astfel încât lecțiile sunt transmise în fiecare oră, prin rotație, la două săptămâni. Noi ne-am gândit, în primul rând, la sănătatea și siguranța elevilor și evident a personalului școlii și am avut un feedback pozitiv și de la părinți, pe care i-am consultat prin președintele comitetului de părinți al fiecărei clase, iar undeva la 85, 90% au fost de acord cu acest scenariu propus. Deocamdată lucrurile merg foarte bine, copiii s-au învățat deja, inclusiv profesorii cu acest nou sistem”, spune directoarea colegiului.

În ceea ce privește Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 Sibiu, directoarea Anca Maria Igna spune că instituția nu a primit până în acest moment informarea de schimbare a scenariului și nu poate face declarații.

 

Vizualizari: 3104

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Eva Misu

Acum 3 săptămâni

Dar la școală nr.6 N.Iorga ce se întâmplă ?? O bătaie de joc. Copii de la înv. primar chipurile fac on- line ! O ora zilnic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus