Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

10.000 de lei amendă pentru un cadru medical din Sibiu care nu a raportat o infecție nosocomială

10.000 de lei amendă pentru un cadru medical din Sibiu care nu a raportat o infecție nosocomială

Un raport al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, prezentat astăzi, 30 septembrie, în cadrul Ședinței de Consiliu Prefectural arată că o neraportare a unui caz de Clostridium Difficile a atras după sine o amendă în valoare de 10.000 de lei. Potrivit documentului, inspectorii DSP au făcut 175 de controale în unitățile sanitare cu paturi din județul Sibiu. În urma acestor controale s-a constatat o neraportare a unui caz de afecțiune nosocomială. Clostridium difficile este un bacil gram-pozitiv, sporulat, anaerob, care constituie una din cauzele principale ale diareei şi a colitei asociate cu antibioticele. Infecţia cu acest bacil este o afecţiune nosocomială care se răspândeşte, în principal, din cauza igienei precare.

Inspectorul șef, medicul Lucian Blăguțiu, cel care a întocmit raportul prezentat la prefectură, spune că amenda în valoare de 10.000 de lei a fost dată unui medic încadrat la unul dintre spitalele în care s-au făcut controalele. De asemenea, în raport se menționează faptul că deficiența a fost remediată, fapt constatat în urma unui recontrol.

Sursa Foto: Arhiva TS

Vizualizari: 4076

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Lavinia P

Acum 1 an

Bravo DSP! Au murit destui pacienți din cauza infecțiilor intraspitalicesti. Trebuie descurajată ascunderea lor.
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 1 an

DECIT 10 mii? se poate contesta si va sugeti degetul mic
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus