Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Bogdan Trif rămâne președinte al PSD Sibiu. ”Noi am bătut USR-ul!”

Bogdan Trif rămâne președinte al PSD Sibiu. ”Noi am bătut USR-ul!”

Conducerea PSD Sibiu nu va fi schimbată, în urma analizării votului de la alegerile locale, susțin surse din cadrul partidului. ”Organizația PSD Sibiu rămâne cu actuala conducere. Noi am bătut FDGR-ul, am bătut USR-ul, nu se pune problema unei demiteri. În următoarele trei zile se va face o analiză, dar a listelor cu care se va merge la alegerile parlamentare”, susțin sursele noastre.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat ieri că în următoarele zile vor exista discuții cu organizațiile partidului în care vor fi analizate rezultatele de la locale. „Am decis anumite schimbări în structura partidului. De astăzi, președinte interimar OFSD este Doina Federovici, primul președinte de CJ din partea PSD. La organizația Giurgiu domnul Bădălău s-a retras și a fost înlocuit cu domnul Mina. La Vrancea am preluat eu interimar șefia organizației Vrancea. De la Liga alegerilor locali a fost schimbat domnul Făgădău, care nu a luat un nou mandat, cu domnul Cristian Gentea, noul primar al Piteștiului. În următoarele trei zile voi avea întâlniri cu toți președinții de organizații și vom face analize și este posibil să mai vină și alte schimbări la următoarea ședință”, a anunțat Marcel Ciolacu, la finalul ședinței CPN.

PSD, peste FDGR și USR. Dar sub PSD-ul din 2016

La alegerile locale, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean, Bogdan Trif, a obținut a doua poziție, după numărul de voturi. Daniela Cîmpean a fost aleasă președintă după ce a fost votată de 72.757 (46,89%). Bogdan Trif a primit 24.218 de voturi (15,6%). În urma lui, Gabriel Tischer (FDGR) a obținut 17.954 de voturi (11,57%), iar Adrian Echert (USR) a fost votat de 15.919 cetățeni (10,26%).

La voturile pentru componența Consiliului Județean, PSD a obținut, la fel, cele mai multe voturi, după PNL. Liberalii au obținut 18 mandate (71.457 voturi), PSD - 5 mandate (21.372 voturi), FDGR - 5 mandate (19.903 voturi), iar Alianța USR  PLUS  - 4 mandate (15.573 voturi).

În urmă cu patru ani, PSD obținea 45.952 de voturi (12 mandate) pentru Consiliul Județean Sibiu, în timp ce liberalii au strâns 53.248 voturi – 13 mandate. FDGR avea în urmă cu patru ani 30.754 de voturi strânse în urma alegerilor locale – 7 mandate. Față de acum patru ani, PSD a pierdut 24.560 de voturi, mai multe decât a obținut la alegerile din 27 septembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Sibiu , PSD ,

Vizualizari: 2162

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Yyy Tz tz tz

Acum 3 ani

au obtinut "cele mai multe voturi *dupa PNL*", respectiv 5 fata de 18, de 3.5 ori mai putine! si la jumatate din ce au avut anterior dar...e "un castig". comic! PSD continua sa traiasca in lumea "alternative facts". la mai mare...
Raspunde

Adrian Padure

Acum 3 ani

Stai linistit, trifule...aripa galbena a PSD-ului, sub denumirea de PNL a reusit sa prosteasca destui naivi sa-i voteze. Deci nu-ti face probleme...hotia domina in continuare.
Raspunde

Gheorghe Septilici

Acum 3 ani

LA MULTI SI FERICITI ANI la toata lumea si sa ne ajute Dumnezeu sa depasim PANDEMIA dar si incercarile cu care Primaria Sibiu ne surprinde ! La acest inceput de an in loc sa vina cu masuri de relaxare altceva nu a gasit decat sa mareasca urias taxa de salubritate si din spirit democratic sa anunte ca ,,nu se va tine cont ,,de parerile cetatenilor ca urmare a ,,consultarii publice,,ci doar de votul consilierilor. In aceste conditii solicit imperios consilierilor locali cat si presedintilor partidelor ai tuturor partidelor politice sa nu voteze hotararea si sa nu uite ca in afara de orice sunt cetateni care au familii , prieteni cunoscuti si la care viata a inputinat dintre membrii dar si sursele financiare ! Sibienii trebuie aparati si nu dat la cap !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus