Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
6°C

Prima cofetărie dedicată excusiv brioșelor. „Studenți fiind, am realizat că avem forța de a ne îndeplini un vis”

09 Octombrie 2020 08:40

Prima cofetărie dedicată excusiv brioșelor. „Studenți fiind, am realizat că avem forța de a ne îndeplini un vis”

Doi tineri din Sibiu, Andra și Roger, au decis în urmă cu trei ani să facă bani dintr-o pasiune comună – el pregătea mereu brioșe, iar ea le făcea să fie aspectuoase. Cu ajutorul unui proiect pe care l-au înscris la Start Up Nation, au primit banii de care aveau nevoie pentru a-și porni afacerea. Prea curând, totul a trebuit regândit, odată ce pandemia le-a dat planul inițial peste cap.

Roger era pasionat de copt brioșe, în timp ce Andra își punea talentul creativ la treabă pentru a le înfrumuseța. La 19 ani, cei doi au decis că este momentul să transforme această pasiune într-un mic laborator de cofetărie.

„Studenți fiind, am realizat că avem forța de a ne îndeplini un vis și anume acela de a avea propriul nostru laborator de cofetărie. Ideea unei lumi a brioșelor a pornit de la faptul că în casa lui Roger se găteau frecvent brioșe cu tot felul de umpluturi care erau foarte apreciate de musafiri, deși inițial nu atrăgeau privirile. Atunci am îmbinat puterea de muncă a lui Roger și talentul creativ al Andrei”, povestesc aceștia.

Inițial au preluat comenzi doar pentru evenimente, întrucât afacerea a luat viață întocmai în cadrul unui Târg de Nunți. Din păcate însă, pandemia de coronavirus a oprit, cel puțin pentru moment, acest plan, așa că au fost nevoiți să se readapteze.

„Am început să producem doar pentru evenimente, dar pandemia ne-a forțat să ne reorientăm și astfel, am început vânzările online și ne-am deschis un mic punct de desfacere în Sibiu B-dul Victoriei nr. 44A.”

Brioșele preferate – cu zmeură și cremă de brânză

Clienții pot să își pregătească brioșa preferată online sau pot să aleagă unul din sortimentele deja disponibile și deloc puține.

„Aici, chiar dacă clienții noștri nu pot savura brioșele la fața locului, găsesc brioșe pe gustul fiecăruia întrucât au posibilitatea să aleagă dintr-o gamă foarte variată de brioșe (raspberry muffin, oreo muffin, kinder bueno muffin, cheesecake muffin, nutella banana muffin, salted caramel muffin, pumpkin spice muffin, poppy seeds muffin, nut muffin). Și pentru că ne dorim că fiecare client să fie mulțumit, am creat posibilitatea clienților de a-și configura online compoziția umpluturii brioșelor pe care le comandă, având posibilitatea să aleagă diverse - fructe, ciocolată, semințe, nuci - în funcție de gustul fiecăruia”, spun cei doi tineri.

Brioșa preferă a Andrei este raspberry muffin pentru că iubește fructele de pădure și crema de vanilie și a lui Roger cheese cake muffin – îi place crema de brânză de vaci în combinație cu stafidele și blatul pufos.

44.000 de euro, prin Start Up Nation

Totul a fost posibil prin intermediul programului Start Up Nation, în cadrul căruia Andra și Roger au înscris un proiect.

„Acum 3 ani am depus proiectul, prin care am obținut o finanțare nerambursabilă de 44.000 euro pentru dotarea laboratorului nostru de cofetărie care ne-a ajutat să ne îndeplinim visul.”

Puteți să urmăriți brioșele celor doi sibieni și pe pagina de Facebook a afacerii, Muffin World Sibiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus