Sâmbătă,
31.10.2020
Ploi Scurte
Acum
5°C

Tătaru: Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile. Restricțiile își pot face efectul în următoarele două - trei săptămâni

16 Octombrie 2020 16:26

Tătaru: Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile. Restricțiile își pot face efectul în următoarele două - trei săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Iaşi, că se aşteaptă ca şi în următoarele zile să fie înregistrată o creştere progresivă a numărului de infectări cu COVID-19, iar atunci când a fost întrebat dacă există posibilitatea de a intra valul doi, el a răspuns că "am lipit toate valurile".

"Rămânem în acelaşi ritm de creştere a numărului de cazuri noi. După cum vedeţi, sunt în aceleaşi judeţe şi municipiul Bucureşti în care avem o creştere în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care măsurile impuse de acum două zile, şi începând de luni cu evenimentele private, ar trebui să îşi facă efectul în următoarele două - trei săptămâni, dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi", a declarat ministrul Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Întrebat fiind de jurnalişti în cât timp s-ar ocupa toate locurile la terapie intensivă, ţinând cont că de la o zi la alta sunt tot mai multe locuri ocupate, ministrul Sănătăţii a răspuns că ar trebui să ne gândim cum să facem să nu mai fie locurile din spitale ocupate de tot mai multe cazuri COVID.

"Am şi eu o întrebare, cum am face să nu ocupăm locurile în ATI? Ştim foarte clar. Noi, sistemul medical, ne extindem. După cum aţi putut vedea, am solicitat spitalelor să pregătească şi 10% din paturile de la Terapie Intensivă din spitalele non-COVID. Am solicitat spitalelor să pregătească şi 15% din paturile de terapie obişnuită din spitalele non-COVID. Ne extindem, dar haideţi să ne gândim că suntem acelaşi corp medical de 7 luni de zile, ne întindem la maxim, dar în acelaşi timp să ne gândim că există şi pacienţi cu patologie non-COVID. Haideţi să avem grijă şi de ei. De noi, cei din stradă, depinde foarte mult dacă reaşezăm în acest moment nu neapărat gândirea, dar şi abordarea", a răspuns ministrul Sănătăţii.

Atunci când jurnaliştii l-au întrebat pe ministru despre valul doi al pandemiei de COVID-19, acesta a răspuns "cred că noi am lipit toate valurile în acest moment".

"Valul doi? Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment. În contextul în care Europa a intrat în valul doi, noi, neieşind din valul unul, l-am prins şi pe al doilea. Suntem într-un moment în care avem o creştere a numărului de cazuri. În contextul european al valului doi ne lipim şi noi acolo", a replicat ministrul Sănătăţii.

Vizualizari: 1104

Comentarii

1 comentarii

Teo Lin

Acum 2 săptămâni

Sper sa nu mai fie romanii naivi si sa voteze PNL sau PSD la urmatoarele alegeri....sunteti toti aceeasi hoti si incompetenti, pusi pe furat si mintit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus