Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

DSP: Rata de infectare în Sibiu este de 1,50. În 20 de localități din județ sunt restricții

DSP: Rata de infectare în Sibiu este de 1,50. În 20 de localități din județ sunt restricții

În județul Sibiu, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu este de 1,50, se arată în raportul zilnic transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Rata infectării este calculată fără a lua în calcul focarele și bolnavii Covid internați în spitale.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a stabilit în 15 octombrie o serie de restricții pentru 14 localități din județ, plus municipiul Sibiu, după ce incidența cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 1,5 la 1000 de locuitori, în cazul a a 11 localități, respectiv de peste 3 la 1000 de locuitori în cazul a patru localități.

În Apoldu, Merghindeal, Bârghiș și Racovița, acolo unde rata de incidență a trecut de 3, se instaurează obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise, se închid restaurantele și cafenelele cu servire în interior și se închid spațiile în care funcționează activități de jocuri de noroc. De asemenea, se interzice organizarea de concerte.

În celelalte 11 localități: Sibiu, Arpașu de jos Boita, Nocrich, Poplaca, Porumbacu de Jos, Șura Mică, Turnu Roșu, Vurpăr, Cisnădie și Sadu - purtarea măștii devine obligatorie și se impun o serie de restricții, la fel ca în localitățile unde indicele a trecut de 3, însă în limita capacității de 30%. Astfel, în aceste localități restaurantele, cafenelele, cinematografele își pot desfășura activitatea doar cu ocuparea a numai 30% din întreaga capacitate. Totodată, programul acestora este limitat în intervalul orar 6 – 23.

Aceste restricții se iau pentru o perioadă de 14 zile, începând de vineri, 16 octombrie.

Până în 22 octombrie sunt în vigoare restricții și în Boița și Bârghis, iar până în 20 octombrie, în Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6971

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus