Marţi,
24.11.2020
Innorat
Acum
2°C

FOTO-VIDEO Canal periculos pe strada Maramureșului. Reacția Apă Canal: ”Recomandăm șoferilor condusul prudent”

20 Octombrie 2020 11:27

FOTO-VIDEO Canal periculos pe strada Maramureșului. Reacția Apă Canal: ”Recomandăm șoferilor condusul prudent”

O gură de canal periculoasă aflată pe strada Maramureșului face victime în rândul șoferilor sibieni în fiecare zi.

Actualizare ora 15:28

În urma solicitării reporterului Turnul Sfatului, conducerea Apă Canal Sibiu a transmis următorul punct de vedere:

”-  lucrarea face parte dintr-un contract de lucrări de canalizare finanțat de Apă Canal Sibiu SA iar responsabilitatea refacerii intră în sarcina constructorului care derulează contractul și care, de altfel, a programat asfaltarea pentru această săptămână;

- în zona intersecției Cârlova/ Maramureșului sunt două lucrări aflate în derulare: cea de canalizare, care este finalizată și cea de realizare a pistei lărgite de biciclete. Acestea sunt semnalizate cu balize și indicator “Șantier în lucru” încă din curba Maramureșului, de lângă stadionul Voința, fapt pentru care recomandăm șoferilor condusul prudent, cu viteză redusă, în zona șantierului.

Conducerea Apă Canal Sibiu SA”

Știre inițială:

În cursul nopții trecute, un șofer a spart două cauciucuri, ambele pe parte stângă, după ce a lovit dunga tăioasă și nesemnalizată a canalului.

Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, în încercarea de a atrage atenția altor șoferi.

”Atenție pe strada Maramureșului, în fața poligonului de pompieri, din cauza unui capac de canal mai mulți conducători auto și-au distrus anvelopele mașinilor”, se arată în avertismentul transmis participanților la trafic.

Ca reacție la postare, o parte dintre sibieni atrag atenția celui pățit că ar fi trebuit să adapteze viteza la condițiile de drum, în vreme ce alții dau vina pe administrația publică locală, lucrările în zonă fiind prost semnalizate și afectând întreg cartierul.

Cu o seară înainte, un alt șofer a spart alte două cauciucuri și a îndoit jantele, în același canal.

”S-a întâmplat în jurul orei 21:30 și canalul nu era semnalizat. Eu sunt ferm convins că cei care se ocupă de trotuarul de pe marginea drumului n-au nicio legătură cu canalul respectiv. Am lovit cu ambele jante de pe partea stângă, ambele cauciucuri au fost tăiate. Pagubele sunt însemnate, am plătit 150 de lei să îndrept jantele și cauciucurile sunt undeva la 300-400 de lei bucata. Cel puțin”, a declarat pentru Turnul Sfatului Alex C..

 

Iată cum arată una din roțile mașinii lui Alexandru:

Acesta este hotărât să nu lase lucrurile așa, urmând să facă plângere atât la primăria Sibiu cât și la compania Apă Canal Sibiu SA pentru obținerea de despăgubiri. În plus, el spune că în perioada petrecută pe lângă mașină în vederea reparațiilor a observat un alt șofer cu pagube similare.

De altfel, în încercarea a preveni alte daune, șoferii pățiți au pus în groapă niște triunghiuri reflectorizante, acestea fiind vizibile noaptea trecută.

Turnul Sfatului a atras atenția asupra gurilor de canal periculoase de pe strada Maramureșului încă de acum două săptămâni, reamintind că strada a fost închisă trei zile pentru lucrări, însă nimeni nu s-a gândit să repare și gurile de canal. La momentul respectiv, Primăria Sibiu a transmis că obligația revine societății Apă Canal.

Un articol pe această temă puteți citi aici.

În această dimineață, reporterul Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere cu privire la daunele șoferilor sibieni atât reprezentanților Primăriei Sibiu cât și celor ai Apă Canal Sibiu, urmând ca în momentul primirii răspunsurilor să le publicăm.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Doris Becker

Acum 1 lună

Nu canalul e periculos, ci Apa Canal si Comtram, care lucreaza in zona! Comtram este o tragedie de firma, cea mai prapadita, de departe, din acest oras! Aici e interesant cum un proiect de creare a unei benzi suplimentare, pentru decongestionarea traficului care vine de pe Alba Iulia, este impiedicat de un fonfleu pe bani europeni, de realizare a unui coridor de bicilete. Ce conteaza decongestionarea traficului, pensati sa avem pe trotinete electrice!
Raspunde

Dan .

Acum 1 lună

pare ca sibienii sunt masochisti si le place sa dea cu masinile in gropi si in canale nealineate prin tot orasul. Altfel de ce ar fi reconfirmat-o in functie pe tov. Fodor ?
Raspunde

Oanta Ovidiu

Acum 1 lună

Nu am nicio treaba astia de la Apa Canal...nu isi asuma nimic. Mi-e scarba de asemenea institutii !
Raspunde

John Doe

Acum 1 lună

Le-a fost greu sa arunce o roaba de asfalt...tara lui papură voda. Primaria si Apa-canal isi arunca pisica de la unul la celălalt. Nimeni nu este responsabil. Si uite asa ne mai taram 4 ani...
Raspunde

Alex Aa

Acum 1 lună

Recomandam conducarii Apa Canal Sibiu sa pupe undeva toti soferii din Sibiu si nu numai. Niste incompetenti pusi in functii care mulg banul public pentru bunastarea lor si a cunoscutilor. Pana nu o sa iesim in strada sa ne strigam drepturile ne meritam soarta. Sunt catea saptamani de cand este aceasta bataie de joc pe Maramuresului.
Raspunde

Gogu Poporan

Acum 1 lună

Ma bucur ca v-ati facut numarul. Sper ca v-ati racorit...

Raspunde

Love Baschet

Acum 1 lună

Mda, parca tot sibiul este in santier, la fel pe maramuresului, la trecerea de pietoni semaforizata, acolo la fel au sapat ditamai groapa cand a fost inchisa circulatia si la fel, tot nu au asfaltat cum trebuie, au carpit repede, si atat, tot e aiurea cand treci cu masina pe acolo in al doilea rand vreau sa mentionez ca pe la pasaj spital, intersectandu se cu strada munteniei. langa gradinita doar ce au lucrat acolo, cred ca au terminat - DAR, la scari au spart acolo si tot nu e terminat :( a ramas asa spart
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus