Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

100 de amenzi pentru cei fără mască de protecție și una de 1.000 de lei la aeroport, ieri, în Sibiu

100 de amenzi pentru cei fără mască de protecție și una de 1.000 de lei la aeroport, ieri, în Sibiu

150 de forțe ale poliției și poliției locale au efectuat ieri controale în zonele aglomerate din județul Sibiu, precum și în mijloacele de transport în comun. Cu această ocazie, au sancționat contravențional peste 100 de persoane care nu purtau mască de protecție și au avertizat în scris 37 persoane care nu au respectat această măsură în transportul în comun.

Au fost verificate 1.592 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 92 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 130 mijloace de transport, din care 115 de mijloace de transport public în comun. Cu această ocazie, polițiștii sibieni au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.370 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 30 de pasageri și 7 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Polițiștii locali sibieni au verificat 429 de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale ]n valoare de 750 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

Totodată în perioada 19-20 octombrie, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au efectuat 34 controale împreună cu alte structuri ale M.A.I. controalele pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. Cu  acest prilej s-au identificat două nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și au fost aplicate 24 avertismente. 

24 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Șelimbăr, Racovița și Turnu Roșu, în zone aglomerate și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș, iar jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 24 de avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate două persoane, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Miki Maus

Acum 3 ani

pacat ca nu au trecut si pe la dezmatul din parcarea subterana din mall
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus