Mitingul din timpul Summitului UE, anulat ilegal. Sindicatul polițiștilor a câștigat procesul cu primăria

Primăria Sibiu este obligată să plătească Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS  și Asociației ”Evoluție în instituție” daune morale în valoare de 2500 de lei și cheltuieli de judecată de 800 de lei. Sentința vine după ce polițiștii au demonstrat în instanță că mitingul pe care au vrut să-l organizeze în 9 mai 2019, în timpul Summitului UE de la Sibiu, trebuia să primească aviz favorabil din partea administrației locale. ”Îi informăm pe cetățenii din Sibiu că asociația noastră a început demersurile pentru a chema Primăria Sibiu în judecată cu obligația de a face, astfel încât să recupereze aceste sume din salariul funcționarilor publici ce au cauzat acest prejudiciu”, a anunțat astăzi Asociația ”Evoluție în Instituție”.

Decizia Tribunalului Sibiu, pronunțată în dosarul 1219/85/2019 a rămas definitivă în urma respingerii recursului formulat de către Primăria Sibiu la Curtea de Apel Alba-Iulia.  

Anul trecut, Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România a trimis Primăriei Municipiului Sibiu o adresă prin care solicita aprobarea desfășurării unui protest în Piața Mare și Piața Mică. Manifestația urma să adune 5.000 de angajații ai Ministerului Afacerilor Interne, polițiști, ofițeri și subofițeri din penitenciare și alte persoane din structurile de siguranță națională și ordine publică ar fi trebuit să aibă loc pe 9 mai. Întrucât în aceeași zi era programat și Summit-ul UE, municipalitatea a decis să respingă cererea de aprobare a protestului. „Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a analizat această cerere și a decis emiterea unui aviz negativ având în vedere faptul că în Sibiu, în data respectivă, se va desfășura Summit-ul Șefilor de State și Guverne din Uniunea Europeană, cât și evenimente conexe în diverse locații. Acest eveniment de importanță europeană și cu participare la cel mai înalt nivel necesită măsuri speciale pentru desfășurarea în bune condiții și în siguranță pentru înalții demnitari care vor participa. Din toate aceste motive, suprapunerea altor evenimente pe desfășurarea Summit-ului nu este posibilă și nici de dorit”, a explicat atunci administrația locală motivul pentru care a respins acțiunea polițiștilor.

La Summit-ul organizat de România, în calitate de stat deținător al președinției Consiliului Europei, au participat șefi de stat și guvern din UE, oficialități și sute de jurnaliști din toată Europa, și s-a desfășurat în 9 mai, la Sibiu.

Vizualizari: 1418

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Involuție în Poliție

Acum 9 luni

Ete fleoșc! Nu puteau să demonstreze sindicaliștii polițiști în fața guvernului pesedist, trebuiau să vină la Sibiu. Mereți, mă, la treabă, nu la întins mâna!
Raspunde

Bihanea Tripedul

Acum 9 luni

Avai...militienii trimisi de PSD n-au putut urla cat i tine gura, tocmai in ziua summit-ului, cand acentul era pus pe siguranta, nu pe behaitul unor insi platiti de geaba si trimisi de partidul golanesc sa boicoteze. Acum o gasit si PNL-ul niste judecatori, sa mai spele din amaraciunea fratilor din PSD...ca asa se intretin cumetriile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus