Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Turcan dă vina pe USR pentru voturile date pentru Iordache și cere ”să fie spulberat” la alegeri

Turcan dă vina pe USR pentru voturile date pentru Iordache și cere ”să fie spulberat” la alegeri

Prim-vicepreședinte pe partea de comunicare a PNL, deputatul sibian Raluca Turcan susține că nu colegii ei de partid l-au votat pe Florin Iordache drept președinte al Consiliului Legislativ. Pe acel Florin Iordache care a semnat, în calitate de ministru al Justiției, celebra Ordonanță 13 din 2017, care avea să genereze cele mai mari proteste din România.

”Alegerea domnului Iordache este nelegală. Oricine poate să citească articolul 9 din Legea de organizare și funcționare a Consiliului legislativ și să vadă că președintele se alege cu majoritatea deputaților și senatorilor. Oricine a putut să voteze un președinte de Consiliu legislativ ca Florin Iordache și-a vândut și sufletul și morala și ar trebui spulberat, pur și simplu, la vot. Au dat această instituție, cu un rol esențial în avizarea legilor în România, în mâinile autorului sau conducătorului grupului infracțional organizat condus de Liviu Dragnea, în acea perioadă”, a declarat Raluca Turcan, în cursul zilei de miercuri. Ea a sugerat, după care a confirmat, că din punctul ei de vedere cei care au votat alături de PSD pentru numirea lui Iordache au fost parlamentarii USR și nicidecum cei liberali. 

Raluca Turcan a continuat cerând cetățenilor să nu mai voteze USR. ”Oamenii nu ar trebui să mai accepte să sprijine astfel de personaje politice care, pentru o funcție într-o asemenea instituție (aluzie la numirea unui membru USR în Consiliul legislativ – n.r.) sunt dispuși să amaneteze tot. Un asemenea comportament de a vota un om ca Florin Iordache îți arată disponibilitatea pe termen lung a unor oameni politici de a amaneta tot. Se pare că au câștigat noi adepți ai apărătorilor infractorilor. Exclud să fie voturi din rândul colegilor mei. A fost un vot transparent”, a spus Turcan, despre procedura cu vot secret pentru numirile pentru Consiliul legislativ. 

”Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării și coordonării întregii legislații. El ține evidența oficială a legislației din România”, art. 79 din Constituția României

De cealaltă parte, din calculele celor de la USR, voturile date alături de PSD pentru Florin Iordache apațin liberalilor. ”Ieri, USR a propus PNL boicotarea ședinței pentru a bloca numirea lui Florin Iordache președinte al Consiliului Legislativ, dar liderul deputaților PNL Florin Roman a respins propunerea și s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36. Dintre care opt foști traseiști PSD-ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputați), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoș (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache”, a scris Dan Barna, co-președinte USR PLUS și deputat de Sibiu, pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna a anunțat că formațiune pe care o conduce va contesta la Curtea Constituțională a României alegerea lui Iordache, pe motiv că acesta nu a fost numit de jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor (ci doar de majoritatea parlamentarilor prezenți la ședință).

”Avem patru ani de luptă fără menajamente cu PSD, avatarurile și colaboratorii lui fățisi sau ascunși. Nimic nu s-a schimbat și nici nu se va schimba prea curând. Suntem adversarul declarat și hotărât al pesedismului în toate formele lui și așa rămânem”, a mai scris Barna.

Această dispută între PNL și USR a fost comentată și de președintele Klaus Iohannis. ”Cred că această alegere a făcut să fie lumea atâta de supărată încât încearcă să caute vinovați în loc să caute soluții. Ar fi fost o variantă bună (ca liberalii să părăsească ședința pentru a nu mai exista cvorum – n.r.), nu știu de ce n-au făcut-o. Nu am discutat cu PNL. La proxima ocazie fiți sigură că voi pune această întrebare”, a spus Iohannis. ”Ar fi ciudat dacă s-ar certa pentru că aici a câștigat majoritatea toxică pesedistă”, a mai adăugat președintele României.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2763

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Coriolan Lăcustă

Acum 3 ani

PNL = PSD.... au facut o manarie, iar ca sa nu observe lumea, dau vina pe USR, dusmanul comun si cei ce au sansa de a trezi o mare parte din poporul romanesc. USL(alianta social liberala, cine isi aminteste) actioneaza din umbra, intotdeauna a existat iar acum isi gasesc iar dusmanul comun ! Mare atentie la alegeri.
Raspunde

Nițu Andrei

Acum 3 ani

Trebuie sa scăpăm de Turcanii și Orbanii din fruntea țării, ei conduc România de 30 de ani la braț cu PSD. Despre USR rămâne de văzut..., încercăm!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lorena Afaultesei

Acum 3 ani

Pe noi, sibienii, nu ne interesează nici PSD, nici PNL. Noi votăm săsălăi pentru că sunt superiori și în plus, noi suferim de sindromul celui care s-a îndrăgostit de asupritor.
Raspunde

Lorena Pentru

Acum 3 ani

Afirmatia ta arata ca nu esti din zona, numai voi puteti gandi asa, sibienii au o alta mentalitate ("demonstrata" prin vot in atatia ani...), o sa incerc sa iti explic desi "simt" ca nu ai cum sa intelegi: ii respectam pe sasi pentru harnicia si bunul simt demonstrat, deci ii apreciem si o sa-i votam fara nici o rezerva. E clar ca voi nu veti intelege, e chestie de educatie si cultura, nimic altceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus