Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Actualizare: Tribunalul a fixat termenul la care Sibiul află dacă are sau nu primar

Actualizare: Tribunalul a fixat termenul la care Sibiul află dacă are sau nu primar

În ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni, Astrid Fodor a depus cererea de apel împotriva încheierii prin care Judecătoria Sibiu a respins cererea de validare a unui nou mandat de primar pe numele său.

Actualizare 16:00 Reprezentanții Tribunalului Sibiu au fixat termenul de judecată al apelului împotriva invalidării mandatului lui Astrid Fodor în cursul zilei de marți.

Apelul lui Astrid Fodor împotriva încheierii prin care Judecătoria Sibiu a respins cererea de validare a noului său mandat de primar al municipiului va fi judecat de Secția I civilă. ”Dosarul are stabilit primul termen de judecată pentru data de 27 octombrie 2020, ora 12.00, în Cameră de consiliu”, arată reprezentanții Tribunalului într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Pronunțarea în această speță, care se judecă în regim de urgență, poate fi amânată o singură dată, timp de 24 de ore. 

Știre inițială: După cum arată reprezentanții Judecătoriei Sibiu, săptămâna viitoare este așteptată soluția finală în cazul validării unui nou mandat de primar al municipiului Sibiu pentru Astrid Fodor. ”A fost depusă cererea de apel formulată de doamna Astrid Cora Fodor împotriva încheierii 4.411/16 octombrie 2020, pronunțată de Judecătoria Sibiu în dosarul 9486/306/2020. Raportat la dispozițiile art. 149 alin. 5 din Codul administrativ al României, cererea de apel se soluționează de către Tribunalul Sibiu, în termen de cinci zile de la sesizare”, arată reprezentanții Biroului de informare și relații publice al Judecătoriei Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Apelul va fi judecat de un complet format din doi magistrați ai Tribunalului sibian.

Votată pentru funcția de primar de 20.425 de sibieni din cei 47.448 care au exprimat un vot valid la alegerile locale din 27 septembrie, Astrid Fodor încă nu a fost validată în funcția de primar al municipiului Sibiu, funcție pe care a ocupat-o și în perioada 2016 – 2020. Cererea de validare a unui nou mandat, depusă de Biroul electoral de circumscripție, a fost respinsă de către Judecătoria Sibiu în urma unei spețe extrem de amplu dezbătută: Agenția națională de integritate a transmis Judecătoriei o listă cu persoanele care, din punctul lor de vedere, nu ar mai putea ocupa o funcție aleasă din cauza unor interdicții pe trei ani generate de stări de incompatibilitate. Judecătoria Sibiu a considerat că, în cazul lui Astrid Fodor, acest termen de trei ani își are punctul de pornire la momentul încheierii mandatului 2016 – 2020.

Citește și Document: cum a motivat Judecătoria Sibiu respingerea validării mandatului lui Astrid Fodor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4643

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Locuitor Ștrand

Acum 3 ani

Noi, locuitorii din cartierul Ștrand, vă mulțumim pentru dezastrul din cartier și defrișarea spațiilor verzi și vă dorim din inimile noastre, BAFTĂ! Ca la pescuit! Dumnezeu nu dă cu parul, ci cu sentința!
Raspunde

Locuitor Pentru viitor

Acum 3 ani

Păi, da, clar, mânăriți sentința și aduceți-l pe Bibu. El vă va tunde gazonul personal, va planta cocotieri și va asfalta străzile peste noapte, la prețul de 50 bani kilometrul. Firmele din spatele lui abia așteaptă să facă treabă pe gratis pentru sibieni.
Raspunde

Nu s-ar lasa nicicum dusa la pensie ...

Acum 3 ani

Frumoasa si meritata iesire din scena o sa aiba. Dupa solutia si motivarea ireprosabila a judecatorului, ma intreb cum motiveaza apelul: -cui foloseste lipsa mea din primarie ? -am vorbit cu dl. Presedinte ! -in alte situatii similare s-a facut dreptate. Vreau si eu. - judecatorii din Sibiu sunt neexperimentati si incompetenti. Mergem la Cedo si la Comisia de la Venetia.
Raspunde

Neluțu O

Acum 3 ani

Și eu, locuitor din centru istoric,îi doresc la fel !!!
Raspunde

Tot Kokos

Acum 3 ani

E cam trista situatia , doamna primar...... caz identic cu al dvs ... ia vedeti cum s-a decis definitiv ! https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24367023-primarul-din-filiasi-dolj-care-castigat-alegerile-peste-88-din-voturi-declarat-incompatibil-printr-decizie-definitiva-instantei.htm
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Prenume Nume

Acum 3 ani

Se lucreaza, este santier, ce ai vrea, sa pocneasca Samantha din degete? Chiar atat de limitat e un anumit procent din populatie (da, chiar este!)?! Tot in Strand stau, pe Strandului, abia astept sa termine lucrarile, chiar daca acum e un disconfort. Cat despre vegetatie, tot felul de buruieni ajunse copaci, plantate pe spatiul public aiurea de diferiti adusi de colectivizare de la padure, si voiau sa fie in oras....tot la padure! Abia astept sa termine, sa puna ordine, o sa arate infinit mai bine.
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 3 ani

Tanti fodor mai are cateva zile la primarie , dupa care e pa! Mai jos e un caz identic 100% cu al ei , iar primarul a fost invalidat . https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24367023-primarul-din-filiasi-dolj-care-castigat-alegerile-peste-88-din-voturi-declarat-incompatibil-printr-decizie-definitiva-instantei.htm
Raspunde

Pro Sibieni

Acum 3 ani

Justiția își va face pe deplin datoria! Aroganta de primăriță are impresia că prin atitudinea sa ameninătoare, jignire la adresa magistraților și mai ales ”presiunea” pusă pe aceștia, chipurile, că a vorbit cu mentorul său(a se vedea KWY), va avea soluția dorită de ea? Sper, pentru toți sibienii cinstiți și onești, că magistrații Tribunalului Sibiu vor menține soluția dată pe fond și să dovedească faptul că justiția este dreaptă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus