Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Benedek: ”Aducem un omagiu celor care au avut curajul să înfrunte tirania comunistă”

Benedek: ”Aducem un omagiu celor care au avut curajul să înfrunte tirania comunistă”

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Benedek Zacharie, a transmis ieri un mesaj în memoria maghiarilor care în octombrie 1956 s-au răsculat împotriva ocupației sovietice și a comunismului. ”Ziua de 23 octombrie reprezintă un moment de referință  în istoria Europei. Este prima dată când un popor s-a ridicat împotriva regimului totalitar. Evenimentele din Ungaria anului 1956 au avut un ecou puternic și în România, ceea ce demonstrează că libertatea este o valoare europeană împărtășită de ambele popoare. Prin jertfa eroilor care au luptat împotriva dictaturilor comuniste din ambele state, astăzi putem să îi comemorăm împreună, să le aducem un omagiu celor care au avut curajul să înfrunte tirania comunistă”, susține Benedek Zacharie, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților

Revoluția Ungară din 1956 a fost o reacție împotriva dictaturii bolșevice și a ocupației sovietice și a început în ziua de 23 octombrie. Sătui de conducerea lui Mátyás Rákosi, studenții au declanșat o demonstrație pașnică, care s-a transformat în revoluție violentă, sfârșită printr-un masacru comis de trupele sovietice în 10-11 noiembrie 1956. Pierderile de vieți s-au estimat la circa 2.500 maghiari și 700 soldați sovietici; alți aproximativ 200.000 de locuitori au părăsit Ungaria, refugiindu-se în Occident.

Acest eveniment a fost prima mare manifestație împotriva puterii sovietice instalate în Estul Europei după 1945.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1693

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Toata stima ungurilor!Si cehilor,ceva mai tirziu. Din pacate Iosif Capotă,Alexandru Dejeu,Ana Simion,Maria Andreescu,Aristina Pop,Gavrila Olteanu si multi altii, despre care şcolerii on line nu vor afla niciodata nimic,nu vor fi omagiati .Nu de unguri,ci de romani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus