Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-4°C

Ocna Sibiului și alte opt localități intră în ”scenariul roșu”: măști obligatorii peste tot, restaurante și baruri închise

26 Octombrie 2020 17:33

Ocna Sibiului și alte opt localități intră în ”scenariul roșu”: măști obligatorii peste tot, restaurante și baruri închise

Creșterea numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2 a determinat Comitetul județean pentru situații de urgență să impună noi restricții în județ.

Ocna Sibiului și satele Roșia, Cornățel, Coveș, Turnu Roșu, Sebeșu de Sus, Sadu, Tălmăcel și Săcădate au ajuns în situația în care numărul de persoane bolnave de Covid-19 depășește trei la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, anunță Comitetul județean pentru situații de urgență (CJSU) Sibiu. Reunit în ședință on-line în cursul zilei de luni, CJUS a decis ca, din prima oră a zilei de marți, Ocna Sibiului și celelalte opt sate să intre în așa-numitul ”scenariu-roșu”.

Practic, de la ora 00:00 a zilei de marți, toți locuitorii (mai puțin copiii sub cinci ani) vor trebui să poarte masca de protecție astfel încât să acopere și gura, dar și nasul, inclusiv în spațiile publice deschise – administratorii și proprietarii acestor spații sunt obligați să afișeze mesaje referitoare la această obligativitate. Școlile trec exclusiv în formatul cu predare on-line, iar barurile și restaurantele vor fi închise. Excepție vor face restaurantele care livrează mâncare la domiciliu și restaurantele hotelurilor sau pensiunilor, unde cei cazați pot servi masa.

Închise în aceste localități vor fi și sălile de jocuri de noroc.

Restricțiile mai sus descrise sunt impuse pe perioada a două săptămâni, adică până pe 9 noiembrie 2020, inclusiv, când situația epidemiologică la nivel de fiecare localitate va fi reanalizată de autoritățile județene.

Trei sate ajung în ”scenariul galben”

În aceeași ședință de luni după-amiaza, reprezentanții CJUS au mai stabilit că – urmare a creșterii incidenței la peste 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile – se impun noi restricții și în satele Cristian, Sebeșu de Jos și Pelișor. Eventualele restaurante de aici, precum și barurile și sălile de jocuri de noroc își vor restrânge capacitatea la 30%, iar programul de funcționare se va limita la intervalul 06:00 – 23:00.

”Măsurile adoptate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu în cadrul hotărârilor anterioare, ce contravin celor din prezenta, îşi vor înceta aplicabilitatea la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Roşia, Agnita, Turnu Roşu, Avrig, Racoviţa, Tălmaciu, Cristian, Sadu, Ocna Sibiului şi Bârghiş vor informa populaţia localităţilor prin orice mijloace despre măsurile dispuse (afişarea în locuri vizibile a hotărârii, postare pe site, etc.)”, se mai arată în hotărârea CJUS adoptată luni după-amiaza și transmisă redacției Turnul Sfatului.

Vizualizari: 6163

Comentarii

1 comentarii

Teo Lin

Acum 1 lună

Pai si cum facem cu acele celebre focare de infecti numire ...sali de sport ? Sau nu se mai poate fugi prin parc, face miscare afara sau chiar prin locuinta ? E tare ciudat cum acele sali nu sunt inchise.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus