Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-4°C

Record de cazuri de coronavirus în rândul elevilor. 64 de cazuri în ultima săptămână, față de 61, câte au fost în total de când a început școala

26 Octombrie 2020 15:21

Record de cazuri de coronavirus în rândul elevilor. 64 de cazuri în ultima săptămână, față de 61, câte au fost în total de când a început școala

În ultima săptămână, 19 – 25 octombrie, numărul cazurilor de coronavirus în rândul elevilor a crescut de trei ori față de săptămâna precedentă. Atunci au fost 22 de cazuri din grupa de vârstă 0 – 18 ani, în timp ce în ultima săptămână numărul a ajuns la 64. De fapt, numărul total al cazurilor de coronavirus în rândul copiilor de până la 18 ani, de la începutul școlii, a fost, în afara acestei săptămâni, de 61.

Și procentual, creșterea în grupa de vârstă 0 – 18 ani este evidentă. Dacă în primele săptămâni de școală procentul de cazuri din grupa de vârstă 0 – 18 ani, din totalul cazurilor, era de 3,44% (perioada 18 – 30 septembrie), respectiv 3,71 (perioada 1 – 19 octombrie), în ultima săptămână (19 – 29 octombrie) procentul a ajuns la 8,39%.

Școala este unul din cele mai sigure medii

Inspectorul școlar general, Alexandru Dumbravă, a declarat vineri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că în ciuda demersului de a închide școlile, acestea reprezintă, în opinia lui, cel mai sigur mediu pentru copii. ”Cred în continuare că școala, cel puțin în județul Sibiu și în municipiul Sibiu, este unul din cele mai sigure medii în care copii pot să-și desfășoare activitatea. Din păcate, închidem porțile și ne supunem prevederilor legii. Sperăm ca împreună cu populația să reușim să scădem acest indice păcătos. Să ne adaptăm la noua situație și să ne întoarcem din nou la școală. Este o zi tristă pentru noi și sperăm să ne revedem cât mai curând pe băncile școlii, nu pe calculator”, a spus Dumbravă.

Prefectul Mircea Crețu i-a replicat spunând că multe din noile cazuri pozitive vin tocmai de la profesori și elevi. ”Este și nu este așa și cred că toți putem vedea acest lucru. Multe persoane pozitive provin din școli. Mă refer la directori de școli și de licee, continuând cu profesori, cu elevi... Sigur, acum e greu de stabilit unde e cel mai sigur loc”, a punctat prefectul județului.

O treime din școlile din județ sunt închise

Din raportul prezentat astăzi de Inspectoratul Școlar reiese că în județ sunt 115 școli care funcționează în scenariul roșu, 27 se află în scenariul galben și 191 sunt în scenariul 1, verde, cel în care este permisă participarea zilnică, față în față, a elevilor.

Totodată, sunt 16 elevi internați cu coronavirus în spital și 10 cadre didactice. Față de aceștia, se află în carantină sau în izolare 827 de elevi, 65 de cadre didactice, 11 sibieni din personalul didactic auxiliar și 9 din personal nedidactic.  

La nivel național nu sunt creșteri ale numărului de infectări la copii

Școala nu a contribuit la creșterea ratei de infectare cu Sars-CoV-2 în rândul populației de vârstă 0-19 ani, prin raportare la numărul total de cazuri, arată datele de la de la Ministerul Sănătății, analizate de Edupedu.ro. La 6 săptămâni de la începutul anului școlar, în România au fost înregistrate 13.691 de cazuri de infecție cu Sars-CoV-2 la populația din grupa de vârstă 0-19 ani. Acest număr reprezintă 6,53% din numărul total de cazuri de infectare de la nivelul întregii populații, ajuns la 209.648 de infectați pe 25 octombrie 2020.

La începul cursurilor din acest an școlar numărul cazurilor din această grupă de vârstă reprezenta 6,18%. Raportând acest procent la cel din prezent, rezultă o creștere procentuală înregistrată între 14 septembrie și 25 octombrie de doar 0,35 puncte procentuale sau 5,6%.

Vizualizari: 1636

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dumitru Valentin

Acum 1 lună

Nu mai sunt focare in fabrici, dar sunt in scoli. Cine face statistica?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus